Sdü Bilim ve Bahar Şenliği

Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen ve 3 gün sürecek Bilim ve Bahar Şenliği etkinlikleri kapsamında Yazar Yavuz Bahadıroğlu, öğrencilerle buluştu.

Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Bahadıroğlu, çalışan ve düşünen beyinlerin yeni bilgiler üreteceğini, soru sormayan ve kendisine dayatılanları kabul edenlerin ise sadece statiği koruyacağını söyledi.

Bahadıroğlu, kitap okumanın önemine değindiği konuşmasında, ''Kelimeler ufkunuzu çizer, kendinizi kelimelerle ifade edersiniz. İnsan kendini ifade edecek kelimeler bulamazsa kavgaya başvurur'' dedi.

Gençlerin yeteneklerini keşfetmeleri gerektiğini vurgulayan Bahadıroğlu, şunları söyledi:

''İddialı olmak çok güzel bir şey. Bir yola girdiyseniz 'keşkelerle' kendinizi kirletmeyin. Hedefiniz, seçtiğiniz branşta en iyisi olmak olsun. Kendi kabiliyetlerinizi keşfedin. Hayat, evren ve kainat, insanlar için var. Hayatınızdaki olumsuzluklara rağmen gülümsemeyi unutmayın.''

Türkiye'yi çok aydınlık bir geleceğin beklediğini, bu aydınlık gelecek önünde saygıyla eğildiğini ifade eden Bahadıroğlu, daha sonra anılarını anlattı .
Kaynak: AA