Sakarya’da Aile Haftası Kutlamaları

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Aile Haftası münasebetiyle, şehit aileleri, özürlü aileleri, yaşlı hizmetleri alan aileler ve mağdur aileler için düzenlenen yemek programında konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak özel günlerde sizlerle beraber olmayı, sohbet etmeyi, dertleşmeyi prensip edindik.

Sakarya’da Aile Haftası Kutlamaları
Aile toplumun en değerli kurumudur. Cenabı Allah, sizlere ailenizle birlikte huzurlu ve uzun ömürlü bir hayat bahşetsin” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı 14-20 Mayıs Aile Haftası’nda çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Etkinlikler kapsamında, şehit aileleri, özürlü aileleri, yaşlı hizmetleri alan aileler ve mağdur ailelere Reisoğlu Tesisleri’nde yemek verildi.

Yemek programında ilk olarak konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Aile Haftası münasebetiyle her zaman hizmetlerine hazır oldukları ailelerle birlikte olmak için böyle bir program düzenlediklerini belirtti.

Yüce, “Bizim kültürümüzde aile, derin ve kuşatıcı bir kurum olarak, aynı zamanda bilgi ve tecrübelerin aktarıldığı, manevi duyguların ilk verildiği, toplum hayatının temelini oluşturmaktadır. Sosyal bir varlık olan insan için toplumsal hayat ne kadar önemli ve gerekli ise, bir toplum için de aile kurumu o kadar hayati öneme sahiptir. Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteği ve katkılarıyla sosyal hizmet alanındaki çalışmalarımızla ailelerimizin her alanda hizmetine koşuyoruz. Halkımıza görev anlayışıyla değil gönülden hizmet verebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Zeki Toçoğlu ise, toplumumuzda aile kurumunun her şeyin önünde olduğunun altını çizdiği konuşmasında, “Güzel bir gecede aranızda olmaktan duyduğum mutluluğu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak özel günlerde sizlerle beraber olmayı, sohbet etmeyi, dertleşmeyi prensip edindik. Cenabı Allah sizlere ailenizle birlikte huzurlu ve uzun ömürlü bir hayat bahşetsin. Biz hayatı, sevgiyi ve saygıyı ilk olarak ailemizde öğreniriz. Toplumumuzun en değerli ve önemli kurumu olan aileyi, zaman zaman bir araya gelerek hatırlıyor ve bu kurumun öneminin kavranması, daha mutlu ve daha uzun süreli olması gayretiyle bir takım konuşmalar ve istişareler yapıyoruz” dedi.

Çocukların korunmasını ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasının ailenin ve toplumun geleceği adına çok önemli olduğunu belirterek konuşmasına devam eden Başkan Toçoğlu, “Ailemizin korunmasının temelinde geleceğimiz olan çocuklarımızın zararlı alışkanlıklardan korunması, hem ailelerine hem de memleketlerine hayırlı birer evlat olarak yetiştirilmesi çok önemlidir. Bir aile babası olarak ben de dahil olmak üzere hepimize önemli görevler düşmektedir. Yaşadığımız bu teknoloji çağının getirdiği yenilikler hayatımıza bir takım kolaylıklar sağlarken bazı riskleri de beraberinde getiriyor. İnternet, televizyon vs. Eğer biz, çocuklarımıza denetimli bir şekilde bu araçları kullanmasını sağlamazsak zararlı alışkanlıklar edinmelerine ve hem toplumda hem de ailede istenmeyen olaylara sebep olmalarının önüne geçmemiş oluruz. Çok dikkatli olmak ve toplumuzun çekirdeğini oluşturan ailelerimizi muhafaza etmek zorundayız. Bizler hamdolsun her zaman toplumuzda birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi muhafaza etmek için gayret sarf ediyoruz ve buna çok önem veriyoruz. Birlik ve beraberliğimizin ebediyen sürmesini Yüce Allah’ta niyaz ediyorum” diye konuştu.

Başkan Zeki Toçoğlu konuşmasının ardından, yılın annesi seçilen 94 yılında vatani görevini yaparken Kars’ta şehit düşen İlhan Aras’ın annesi Songül Aras, 95 yılında Kuzey Irak’ta şehit düşen Kenan Şentürk’ün annesi Hatice Şentürk ve son olarak Hakkari’de şehit düşen Birol Elmas’ın annesi Mübeyyen Elmas’a çiçek takdim etti.

Daha sonra 40 yılı aşkın evli kalan 18 çifte birer teşekkür plaketi veren Başkan Zeki Toçoğlu, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan ve Fatih Turan, çiftlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Toçoğlu, çiftlerle uzun evliliğin sırları hakkında neşeli bir sohbet gerçekleştirdi. Durmuş - Hanife Kaya 63 yıl, Seyfettin - Hüsniye Ulusoy 62 yıl, Ziya - Fatma Ay 60 yıl ve Sabri - Fikriye Çakır 59 yıllık evlilikleriyle dikkat çekti.

Gecede çocukları da unutmayan Başkan Toçoğlu, çocuklara oyuncaklar verdi ve onlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Geceye katılan aileler, kendilerine unutulmaz bir gece yaşattığı için Başkan Zeki Toçoğlu’na teşekkür etti .
Kaynak: İHA