Rektör Prof. Dr. Aslan'ın Açıklaması

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, ''Hep birlikte yürümeye devam ettiğimiz sürece, çok kısa sürede Ağrı'da ve bölgede ışık gibi yükselen üniversitemiz, bölgeye çok önemli hizmetler verecektir'' dedi.

Aslan, üniversite yerleşkesinde düzenlenen toplu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 3.5 yıl önce kurulmalarına rağmen merkezi araştırma laboratuvarını, kapalı spor salonunu bitirdiklerini belirterek, Ramazan Bayramı'nda cami ve lojmanları hizmete açacaklarını söyledi.

Rektörlerle yaptıkları toplantıda, Ağrı'nın teknolojik üs olarak kullanılması fikrinin ortaya çıktığını ifade eden Aslan, üniversite bünyesinde bulunan merkezi laboratuvarın, Türkiye'nin birçok yerinde bulunmayan iç donanıma sahip olduğunu vurguladı.

Üniversite yerleşkesine 50 bin ağaç dikildiğini anımsatan Aslan, ''İnşallah 10 yıl sonra onlar çok büyümüş olacak. Hep birlikte yürümeye devam ettiğimiz sürece, çok kısa sürede Ağrı'da ve bölgede ışık gibi yükselen üniversitemiz, kente, bölgeye ve insanımıza çok önemli hizmetler verecektir'' diye konuştu.

Vali Ali Yerlikaya da artık tüm şehirlerde üniversite olduğunu belirterek, üniversitenin 3.5 yılda önemli bir noktaya geldiğini söyledi.

İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde öğrenci sayısının 7 bin 500'e ulaştığını anlatan Yerlikaya, 10 yıl sonra temelini attıkları kampüsün yeterli olmayacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri Eğitim Fakültesi A, B, C ve D blokları ile sosyal tesis, yürüme, bisiklet ve çevre yolu ile stadyum binalarının temelini attı .
Kaynak: AA