Kayısı Üreticilerinin Sorunları, Ankara'da Anlatıldı

Malatya'daki kayısı üreticilerinin sorunlarının, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerine anlatıldığı bildirildi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya'daki sivil toplum kuruluşlarının başkanları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileriyle bir görüşme yaptı.

AK Parti Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Cemal Akın ve Ömer Faruk Öz'ün de eşlik ettiği heyet, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil ve Koruma Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak'ı ziyaret etti.

Görüşmelerde, kayısıdaki kükürt oranı olan 2 bin ppm'in 2 bin 700'e çıkarılması, cezaların indirilmesi, kayısı üreticilerine sıfır faizli kredinin sağlanması ve TARSİM ödemelerinin 3 ay ertelenmesi gibi üreticilerin sorunları ve öneriler iletildi.

Ziyaretlere, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve Meclis Başkanı Sami Payza, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Evren, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, Malatya Aktif İşadamları Derneği Başkanı Muzaffer Erşan, Malatya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahattin Ülger ve Malatya Kayısı İhracatçılar Derneği Başkanı Rahmi Semiz katıldı.

Kaynak: AA