Engelli Öğrencilerden Engelliler Haftası Etkinliği

Malatya’da, engelli çocuklara yönelik eğitim veren üç okulun ortak organizasyonuyla, Engelliler Haftası kutlama etkinliği düzenlendi.

Engelli Öğrencilerden Engelliler Haftası Etkinliği
Sabancı Kültür Merkezi'nde Akşemsettin İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, Ali Kuşçu İş Okulu ve Eğitim Merkezi ile OÇEM (Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi) tarafından düzenlenen Engelliler Haftası etkinliğine; Vali Ulvi Saran, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, TSO Başkan Vekili Sıddık Özdemir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları, okul müdürleri, öğrenciler, veliler ve öğretmenler katıldı.

Öğrencilerin çeşitli gösterilerinin sunulduğu program öncesi konuşma yapan Vali Ulvi Saran, “Malatya, kültür ve eğitim alanında çeşitli başarılara imza atıyor. Okuma alışkanlığı kazanmak amacıyla yürüttüğümüz 'Malatya Okuyor Projesi' istenilen başarı seviyesini yakalamış bulunmaktadır” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da, engelli öğrencilere imkan tanıyan okul ve merkezlere sahip olduklarını belirterek şöyle konuştu: "İnsanlarımız çeşitli sebepler nedeniyle engelli doğabiliyor ya da engelli durumuna düşebiliyor. Biz, eğitimlerinden sorumlu olduğumuz engelli vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Onlara bir nebzede olsa katkı sağlamaya çalışıyoruz. İlimize, engelli öğrencilerimizin istifade etmesi amacıyla 32 derslikli bir ilköğretim okulu planladık. Bunu hayata geçirmeye çalışıyoruz.” Törende, çeşitli branşlarda yarışmalara katılarak derece elde eden öğrencilere hediyeler verildi.

Öğrencilerin sunduğu skeç, dans ve folklor gösterilerinin ardından Malatya Okuyor Kampanyası dahilinde kitap okuyan öğrencilere başarı belgeleri verildi.

Kaynak: İHA