Dünyaca Ünlü Ressamlar Konya'da Buluşuyor

KTO Karatay Üniversitesinin bu yıl ikincisini düzenleyeceği, Uluslararası Bilim, Kültür, Sanat Günleri'nde yurt içi ve yurt dışından etkinliğe katılacak 42 ünlü ressam Konya'nın tarihi ve kültürel değerlerini, özgün bakış açılarıyla, tuvallerine yansıtacak.

Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, yaptığı açıklamada, Selçuklu'nun başkentliğini yapan Konya'nın tarihsel ve kültürel özelliklerini ön plana çıkarmayı, yurtiçi ve yurtdışından sanatçıların gözlemlerini ve deneyimleriyle Konya'yı yorumlamalarını sağlamak için etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Torlak, etkinlik süresince sanatçıların atölye çalışmaları kapsamında ortaya koydukları artistik ve düşünsel performans süreci genel izleyicilere açık olacağını ifade etti.

Dünyanın dört bir yanından gelen ünlü ressamların katılacağı etkinliğin, 15 gün sürecek olan atölye çalışmaları ve 28 Mayıs tarihindeki sergi açılışı ile son bulacağı bildirildi.

Her biri üçer resim çalışması yapacak olan ressamlar, eserlerini KTO Karatay Üniversitesine bırakacak ve bu eserler bir ay boyunca Üniversitemiz sergi alanında gezilebilecektir.

Açıklamada, KTO Karatay Üniversitesi 2. Uluslararası Bilim Kültür Sanat Günleri kapsamında ''Dünyanın Ressamı Konya'da Buluşuyor'' etkinliğinin yanı sıra solo fotoğraf sergisi, solo resim sergisi, panel ve sempozyum gibi etkinliklerin de yer alacağı kaydedildi .
Kaynak: AA