Devrek Milli Eğitim Müdürlüğünden Sertifikalı Annler

19 yaş aile eğitimini tamamlayan anneler sertifikalarını aldı.

Devrek Milli Eğitim Müdürlüğünden Sertifikalı Annler
Zonguldak’ın Devrek İlçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 7-19 yaş aile eğitimini tamamlayan 50 kişi İstiklal İlköğretim Okulunda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Devrek’te 7-19 Yaş Aile Eğitim, UNİCEF’in teknik desteği ve AB’nin finansal desteği ile gerçekleştirilen “Önce Çocuklar” projesinin bir alt projesi olan 7-19 yaş 8 haftalık aile eğitimlerini tamamlayan 50 veli sertifikalarını almanın mutluluğunu yaşadılar.

Düzenlenen törende konuşan Rehber Öğretmen Cihan Şen, ”Türkiye genelinde 2007 yılında uygulanmasına başlanan 7-19 Yaş Aile Eğitimi programı 19 ilde uygulanmaktadır. 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında ise Zonguldak ilinde uygulanmasına başlanmıştır. 4 uygulayıcı ile Çaycuma, Karaman, Kilimli ve Devrek’te açılan 7 grup da toplam 164 veli bu eğitimden geçmektedir. İlçemizde Ahmet Taner Kışlalı ve İstiklal İlköğretim Okulu velisi 50 kişi bu eğitimlerden geçerek sertifika almaya hak kazanmışlardır. İlimizde 104927 öğrenci öğrenim görmektedir. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren Zonguldak genelinde uygulayıcı rehber öğretmenler yetiştirilecek ve ulaşılacak veli sayısı artırılacaktır.” Projenin amacı, Bir insanın bu dünyada sahip olabileceği en değerli varlık çocuklarıdır. Anne ve babanın çabası ve endişesi çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmektir. Bunu yaparken de desteğe, yol gösterecek bilgiye ihtiyaç duyarlar. Sonuç olarak, doğum öncesinden başlayarak, çocuğun eğitimine etkin olarak katılabilmesi anne babanın çocuğuna en iyi imkanları vermesi, onunla sağlıklı bir etkileşime girmesi ve gelişmesini destekleyici uyarıcı bir ortam hazırlayabilmesi gibi konularda desteklenmesi gerekmektedir” dedi.

Düzenlenen sertifika merasimine; İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, Kaymakamlık Yazı İleri Müdürü Gün Albayrak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Oğuz Bölge, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.

Kaynak: İHA