Çin’den Yabancılara Sıkı Denetim

Geçtiğimiz hafta İngiliz bir turistin başkent Pekin'de sokak ortasında Çinli kadına tacizde bulunması Çin hükümetini harekete geçirdi.

Pekin Kamu Güvenliği Bürosu , 100 gün boyunca Pekin’de yaşayan ve “kaçak” olan yabancıları tespit edip cezalandıracak . Çin medyasında yer alan haberlerde , “Üç kuralsızlık” olarak adlandırılan eylemle birlikte Pekin’de vizesiz , ikametgâhsız ve kaçak çalışan yabancıların cezalandırılacağı bildirildi .

Pekin’de günlük ortalama 200 bin yabancı bulunurken , söz konusu suçları işleyen yabancı sayısının azımsanmayacak kadar çok olduğu belirtildi . Çinli vatandaşların bu tür yabancıları yetkili birimlere bildirebilmeleri için telefon numarası açıklandı . Pekin Kamu Güvenliği Bürosu’nun aldığı bu kararda , geçtiğimiz günlerde İngiliz turistin Pekin ' de sokak ortasında Çinli kadına cinsel tacizde bulunmasının etkili olduğu ifade edildi . Çin’in ekonomik gelişimi ile birlikte ülkelerine gelen yabancı sayısında büyük artışlar olduğunu ifade eden yetkililer , bazı yabancıların sadece Çin’e suç işlemek için geldiğine dikkat çekti . 2011 yılında 27 milyon 110 bin yabancının giriş yaptığı Çin’de , 220 bin yabancının uzun süreli çalışma vizesi bulunuyor .