Çan'da İş Makineleri Operatörlüğü Kursu

Çan'da Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan delik delme ve sondaj makinesi operatörlüğü kursu sona erdi.

60 saat süren ve 10 kursiyerin katıldığı kursta yapılan teorik ve uygulamalı sınav sonucunda başarılı olan kursiyerler sertifika almaya hak kazandı.

HEM Müdürü Hamit Saygılı, bu tür kursları açmanın kolay olmadığını, Çan Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü'nün imkanlarından yaralandıklarını ve talep olması durumunda ÇLİ'deki işleri aksatmayacak zamanlarda yine bu tür iş makinesi kursları açmaya devam edeceklerini bildirdi.

-Türk Sağlık-Sen Çan Temsilcisi Uçar, hemşireler gününü kutladı-

Türk Sağlık-Sen Çan Temsilcisi Ahmet Uçar, Hemşireler Günü'nü kutladı.

Uçar, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de yaklaşık 110 bin hemşirenin görev yaptığını ve bir hemşireye 680 hasta düştüğünü belirtti.

Türkiye'de hemşire eksikliğinin daha fazla istihdamla giderilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, açıklamasında şöyle dedi:

''Yöneticilerimizin istihdamdan da öncelikli işi hemşirelerimizin çalışma hayatlarındaki sorunlarının çözümünü sağlamaktır. Anket sonuçlarına göre hemşirelerimiz önemli bir oranda şiddete maruz kalmışlardır. Amirlerle ilgili düşüncelerine baktığımızda da bir şiddet türü olan mobinge maruz kaldıklarını görüyoruz. Çalışma şartlarının gerilediğini düşünüyorlar. Artık hemşirelerimizin de sabrı taşmaktadır. Sorunlarının çözümü için harekete geçilmesini, hak ettikleri mali ve sosyal hakların, çalışma hayatlarını kolaylaştıracak imkanların kendilerine sunulmasını talep ediyoruz. Tüm olumsuzluklara rağmen büyük bir özveri ile çalışan hemşirelerinizin Hemşireler Günü'nü kutluyorum.''

-Çanlı güreşçilerin başarısı-

Çan Belediyesi Güreş Kulübü sporcuları, Edremit yağlı pehlivan güreşlerinden madalya ile döndü.

Güreşlerde Salim Donat başaltında ikinci, Özgür Demir ayak boyunda birinci, Faruk Öztürk tozkoparan boyunda üçüncü ve Osman Demir minik 2 boyunda üçüncü olarak madalya kazandı.

Kulüp Başkanı İsmail Tekne, güreşlerde kazanılan başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu, terinin son damlasına kadar rakiplerine direnerek yenen tüm pehlivanları kutladığını söyledi.

Tekne, 19 Mayıs Cumartesi günü Kepez Stadı'nda yapılacak olan güreşlerde takım olarak çok iddialı olduklarını, kendilerini desteklemek için tüm vatandaşları Kepez güreşlerine davet ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA