Başlık Parası Cinayetine Ceza Yağdı
Adana'da, ceviz satıcısını 10 bin lira başlık parası vermediği idiasıyla zanlılardan birine ömür boyu hapis, 2'sine 15'er yıl, 1'i de 8 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Olaydan sonra yakalanıp tutuklanan ve haklarında Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Erkan Tatik (29), Şahabettin Tatik (19), Dağıstan Erdemci (29), Hakan Kocaman (25) ile tutuksuz Cevdet Tatik (35) ), İsmet Tatik (35), ve Nezir Tekin (29) karar duruşmasına çıktı.
Yaklaşık 2.5 yıldır yargılanan katil zanlılarından Erkan Tatik, son savunmasında cinayeti işlediğine pişman olduğunu söyledi.
Adana'ya düğüne gittiklerini söyleyen Tatik, "Erdoğan Ailesinde gelin olan kız kardeşim Feride'yi görmeye gitmiştim. Hamdullah'ın elini öpmek istedim. Küfür etti. ‘Dul anneni kaçırırım'deyince kendimi kaybedip, bıçağı salladım. Pişmanım. Cinayet planlı değildi" diyerek kendini savundu. Diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar ise suçlamayı kabul etmedi.
Öldürülenin kızı Gülten ile oğlu Rıza babalarının planlı bir cinayeti kurban gittiğini ileri sürerek, tüm sanıkların cezalandırılmasını istedi.
10 bin lira başlık parası ödenmediği için kayınbabası öldürülen Feride Tatik ise katil zanlısı ağabeyleri ile arkadaşlarını suçlayarak, "Ağabeyim, beni ve eşimi öldürmesi için kayınbabamı tehdit etti. Kayınbabamı, bizi öldürmediği için öldürdüler" dedi.
Mahkeme heyeti, katil zanlısı Erkan Tatik'i ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum etti. Bu cezada indirim de uygulamadı. Tetik'in yeğeni Şahabettin Tatik ile arkadaşı Hakan Kocaman ise ‘Cinayete yardım' suçundan 15'er yıl, Dağıstan Erdemci ise 8 yıl 4 ay hapse mahkum edildi. Tutuksuz yargılanan İsmet, Cevdet Tatik ile Nezir Tekin beraat etti .
