Akhisar'da Engelliler Haftası Kutlamaları

Akhisar Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü tarafından Engelliler Haftası kapsamında program düzenlendi.

Akhisar'da Engelliler Haftası Kutlamaları
Akhisar Belediyesi Bülent Ciğeroğlu Kültür Salonu' gerçekleştirilen programa Akhisar Kaymakam Vekili Gölmarmara Kaymakamı Cafer Sarılı, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahman Yolcu, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, CHP İlçe Başkanı Vehbi Bakırlıoğlu, Süleymanlı Belediye Başkanı Ali Velestin, Akhisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cafer Tetik ve çok sayıda davetli ve aileler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Suudi Arslan yaptı. Akhisar’da engelli yapısı hakkında bilgi veren Suudi Arslan,"Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arası Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu hafta boyunca engellilerin sorunları tartışılır. Engelli olmaya sebep olan etkenler açıklanır ve bu etkenlerin ortadan kaldırılması için çareler araştırılır. Ülkemizde engellilerin kendi kendilerine yetebilmeleri, belirli bir bilgi be kültür düzeyine ulaşabilmeleri, meslek edinip üretken hale gelebilmeleri ve çevreyle sağlıklı ilişkiler kurarak toplumsal hayata tam katılım sağlayabilmeleri yönünde önemli düzenlemeler yapılmıştır. Bu düzenlenmeler ile birlikte gerek kamuya ait ve gerekse devlet tarafından bakım ücreti ödenen özel sektöre ait huzurevleri, rehabilitasyon merkezlerini yoğun bir biçimde açılmaları sağlanmakta olup, hayatını başkasının yardımı olmadan sürdüremeyecek olan engellilerimize, toplumsal yapımıza uygun çağdaş modellerle hizmetleri verilmeye başlanmıştır. İlçe müdürlüğümüzce de evde bakım modeline göre bugün tarihi itibari ile bin 158 aileye ulaşılmış ve 735 engelli ailesine ayda net bir asgari ücret tutarında yardım bağlanmış, bu ailelere rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulmaya devam edilmektedir. " dedi Akhisar olarak, en iyi hizmeti verdiklerini dile getiren Arslan, "Lütfen gelin kurumlarımızı ve çalışmalarımızı yerinde görün. Yine Akhisar’ımızda mevcut olan Özel Rehabilitasyon Merkezleri ve konu ile ilişiği olan derneklerimiz ve bireysel gönüllülerimizle benzeri olmayan sıcak bir ilişki içinde hareket ediyoruz. Bu vesile ile hepimizi gururlandıran ve onurlandıran süper Akhisarspor’umuzun Spor Toto Süper Lig’e yükselmesini yürekten kutlar bu güzelliklerin hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Aksek Sevgi Çocukları Rehabilitasyon Merkezi, Sevgieli Rehabilitasyon Merkezi ve Genç Başak Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin hazırladığı çeşitli gösteriler ile program devam etti. Özel rehabilitasyon merkezi gösterilerinin ardından Kadir Boz’un hazırladığı ve Avukat Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu’nun yazıp sunduğu Akhisar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tanıtım sunumu yapıldı. Daha sonra Akhisar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi hasta ve engellileri tarafından sunulan Sıra gecesi, şiir, tiyatro ve müzik şovlarından oluşan gösteriler izleyicilerden büyük ilgi gördü. Gösterilerin ardından katkılarından dolayı Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, Fikret Türk, Fotoğraf Sanatçısı Kadir Boz ve Avukat Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu’na katkılarından dolayı plaket takdim edildi .
Kaynak: İHA