Yağışlar Uzunköprü Çiftçisini Sevindirdi

Son iki gündür Uzunköprü’de belirli aralıklarla devam eden yağışların ürünlere faydalı olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Yavuz Karamolla, meteoroloji raporlarına göre yağışların devam edeceğini, çiftçilerin olumsuz bir durumla karşılaşıp mağdur olmamaları için de mutlaka ürünlerini sigorta ettirmeleri gerektiğini söyledi.

Yağışlar Uzunköprü Çiftçisini Sevindirdi
Uzunköprü’de iki gündür belirli aralıklarla yağan yağmur çiftçinin yüzünü güldürürken, Uzunköprü Ziraat Odası Başkanı Yavuz Karamolla da, son yağan yağmurların ürünlerdeki kaliteyi arttıracağını söyledi.

Uzunköprü Ziraat Odası Başkanı Yavuz Karamolla, yağışların özellikle buğday ve ayçiçeği üzerinde olumlu etki yapacağına dikkat çekerek, "Yağmur bereketiyle geldi. Ürünlerde verimi arttıracağı gibi kaliteyi de yükseltecektir. Şu ana kadar bize yağmurdan ya da doludan kaynaklanan herhangi bir zararın olduğuna dair bize olumsuz bir haber ulaşmadı." diye konuştu.

Meteoroloji raporlarına göre yağışların önümüzdeki günlerde de devam etmesini beklediklerini dile getiren Karamolla, tarım sigortasına dikkat çekerek "Yağmurla birlikte gelen bereket felakete dönüşmesin. Çiftçilerimizin olası bir sel baskını ya da dolu felaketi sonrası olumsuz bir durumla karşılaşıp mağdur olmamaları için de mutlaka ürünlerini sigorta ettirmeleri gerekir" dedi.

YAĞIŞ SÜRECEK

Meteoroloji uzmanlarına göre, Türkiye bugünden itibaren, sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlara neden olan hava kütlesine ek olarak, yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek.

Yağışların, özellikle Trakya ve Marmara’nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir), de yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Perşembe günü Türkiye’yi terk edecek yağışlar Cuma günü batı bölgelerinde etkili olacağı belirtiliyor .
Kaynak: İHA