TSK Bandosu’ndan Senfonik Konser

Ülkemizin tek senfonik bandosu olan ve 185 yıllık bir geçmişe sahip olan “Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası”, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Korosu ile birlikte konser verdi.

TSK Bandosu’ndan Senfonik Konser
1826 yılında II. Mahmut tarafından “Musika-i Hümayun” adıyla İstanbul’da kurulan,1923 yılında Atatürk’ün kültür ve sanat reformunun ilk adımı olarak Ankara’ya getirilerek faaliyetlerini burada sürdüren bando, Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde konser verdi. Yurtiçinde çok sesli müziğin yerleşmesine büyük katkılarda bulunan topluluk, Uludağ Üniversitesi’nde de Kıvanç Tepe’nin şefliğinde modern çok sesli müzikten örnekler sundu.

TSK Armoni Mızıkası, gecede eserlerinin büyük bir kısmı Aşk-ı Memnu, Bir Yudum Sevgi, Küçük Ağa, Kuruluş gibi ünlü film ve dizi filmlerin müziği olan besteci Yalçın Tura’dan Toccata; A. Dvorak’tan Yeni Dünya Senfonisi olarak bilinen Senfoni No: 9’un II. Largo bölümünü; F. Liszt’ten Macar Rapsodi’si No: 2; George Gershwin’in, Amerikan Havayolları reklamıyla özdeşleşen Rhpapsdy in Blue; Carl Orff’un Münih yakınlarındaki bir manastırda bulunmuş olan 200 kadar şiir ve şarkıdan ilham alarak bestelediği düşünülen Carmina Burana adlı eserleri seslendirdi. Armoni Mızıkası’na piyanoda Özgür Ünaldı eşlik etti.

Armoni Mızıkası ayrıca Fahir Atakoğlu’ndan Lal, Ses ve Nefes, Medcezir adlı eserlerle, Hasan Adıgüzelzade’nin Metin Karadağ’ın şiirinden bestelediği Uludağ Üniversitesi Marşı’nı da seslendirdi.

Carmina Burana, Fahir Atakoğlu eserleriyle Üniversite Marşı’nı UÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Korosu seslendirdi.

Konser, “İzmir’in Dağlarında Çiçekler Açar” marşıyla son buldu .
Kaynak: İHA