Mamak'ta Dünya Engelliler Haftası Şenliği

Dünya Engelliler Haftası Şöleni'ne katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, engelli vatandaşların istihdamı için gerçekleştirilen sınavla ilgili olarak, "Önümüzdeki hafta sınav sonucu açıklanıyor.

Mamak'ta Dünya Engelliler Haftası Şenliği
Önce 7 bin kardeşimizin hangi kategoride, hangi puanı aldıysa karşıda da hangi talep varsa bunu adil, adaletli şekilde yerleştireceğiz" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Mamak AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Dünya Engelliler Haftası Şöleni'ne katıldı.

Mamak'ta Meriç Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen şölene birçok engelli vatandaş ve ailelerinin yanı sıra AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin ve Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şenliklerde engelli vatandaşların Bakan Şahin'e olan ilgisi büyüktü.

Engellilerle ilgili bir sinevizyon gösterisinin de olduğu şenlikte konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, şenliğin anlamının çok büyük olduğunu belirterek, 10 yıllık AK Parti iktidarı döneminde toplumun unutulan bir kesimi olan engellilere haklarının verilmeye başladığna dikkat çekti. "Engelleri kaldırmaya yönelik ciddi çalışmalarımız var" diyen Başkan Akgül, yapılan çalışmalar yeterli olmasa bile bu sorunları çözme yolunda çalıştıklarını kaydetti.

"ENGELLİ ANNELERİNİN ELLERİNİ İKİ DEFA ÖPÜYORUM"

Şenlikte bir konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, konuşmasının başında anneler günü dolayısıyla salonda bulunan annelerin Anneler Günü'nü kutladığını belirterek, "Engelli annelerinin ellerini iki defa öpüyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın da kendilerine selam gönderdiğini kaydeden Bakan Fatma Şahin, engellilere yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını, AK Parti olarak 74 milyonu kucaklayacak şekilde yola çıktıklarını söyledi.

AK Parti hükümeti öncesinde engellilerin adının dahi olmadığını kaydeden Bakan Şahin, kendilerinin "Bu böyle devam edemez" dediklerini belirterek, "'Herkesin doğuştan gelen yaşam hakkının, eğitim hakkının, sağlık hakkının karşılığını mutlaka vermemiz gerekiyor' dedik" şeklinde konuştu.

2005 yılında çıkan ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk olan yasayı AK Parti'nin çıkarttığını hatırlatan Bakan Şahin, "AK Parti'nin o yasasıyla beraber, hukuki devrim gerçekleşmiştir. Ama bundan sonra baktık ki, esas sorun zihinlerde, esas sorun gönüllerde, esas sorun kalplerde. Nasırlaşmış kalplerde, vicdanlarda... Bir taraftan hukuki devrimi gerçekleştirip, bir taraftan da zihinsel devrimi gerçekleştirmeye çalıştık. Esas engelin, elde, ayakta, gözde olmadığını gördük" diye konuştu.

Engellilere yönelik yapılan çalışmalardan bahseden Bakan Fatma Şahin, bu süreçle ilgili olarak, "Bugün birbirimizin elini tutabiliyoruz, bugün birbirimizin derdini anlayabiliyoruz. Birbirimizle yaşamayı öğrendik, empati yamayı öğrendik, tekerlekli bir kardeşimin ne kadar zor yaşama alanı olduğunu öğrendik. Görme engelli bir kardeşimin nasıl zor şartlarda yaşadığını kabul ettik, yaşamı kolaylaştırmak için büyük bir mücadele verdik" dedi.

"ENGELLİLERE YÖNELİK İSTİHDAM"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, engellilere yönelik yaptığı konuşmasında engellilere yönelik istihdamdan da bahsetti. Engelli vatandaşların sürekli kendilerinden iş istediklerini, çalışmak istediklerini dile getiren Bakan Şahin, "Çalışmak en doğal hakkınız" diye konuştu.

"Biz sizin çalışmanız için gerekli alt yapıyı oluşturuyoruz" diyen Bakan Şahin, hem kamuda, hem özel sektörde boş olan kadroların doldurulmasıyla ilgili büyük bir takip içerisinde olduklarını kaydetti.

İki hafta önce engelli vatandaşlar için gerçekleşen sınavdan da bahseden Şahin, "60 bin kardeşimizi birebir takip ettik. Evlerinden aldık sınav yerine ulaştırdık, sınavı kendi bilgileri doğrultusunda konuşması için 4 saat çalıştık. ÖSYM ile çalıştık, Milli Eğitim Bakanlığı'yla çalıştık, Sağlık Bakanlığı ile çalıştık. Önümüzdeki hafta sınav sonucu açıklanıyor. Önce 7 bin kardeşimizin hangi kategoride, hangi puanı aldıysa karşıda da hangi talep varsa bunu adil, adaletli şekilde yerleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Bakan Şahin, ilkokul mezunu engellilerin de kolay bir şekilde işe yerleştirilmesi konusunun da takipçisi olduklarını belirterek, "Şuna inanmanızı istiyoruz; siz mutlu olmadıkça biz mutlu değiliz. Siz huzurlu olmadıkça biz huzurlu değiliz. Sizinle bizim kaderimiz bir, sevincimiz bir, üzüntümüz bir. Biz sizinle etle tırnak olmuşuz" dedi.

Bakan Fatma Şahin'in konuşmasının ardından ise salonda bulunan bazı engelli vatandaşlara kürsüde tekerlekli sandalye hediye edildi. Engelli bir kız, Bakan Fatma Şahin'in portresini çizdiği bir kağıdı, kendisine takdim etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin engellilerle yakından ilgilenirken, programın sonunda ise engelli vatandaşlarla bir hatıra fotoğrafı çektirerek düğün salonundan ayrıldı .
Kaynak: İHA