Liseliler Ödül’e Doyacak!

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü, T.C İstanbul Valiliği ve TÜRSAK Vakfı’nın işbirliği ile gerçekleştirilen “İstanbul Liselerarası Kısa Film Yarışması’na” Liseli öğrenciler 100’ü aşkın proje ile başvurdu.

Liseliler Ödül’e Doyacak!
17 Mayıs 2012 Perşembe Günü 16.30 'da “Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı”nda gerçekleştirilecek ödül töreninin sunuşlarını “Ezgi Mola” üstleniyor. İstanbul 'daki tüm liselerin katılımı ile gerçekleştirilecek ödül töreninde ünlü sanatçı “Sıla” konser verecek. Türkiye 'de ilk defa gerçekleştirilen “ Korsanlıkla Mücadele ve Telif Hakları” temalı İstanbul Liselerarası Kısa Film Yarışması 'na liseli öğrenciler 100 'e yakın proje ile katıldı. Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen yarışma, Avrupa Birliğine katılım sürecinde, yenilikçi sürece dâhil olunmasında çok büyük önem arz ediyor.

3 kategoriden ( Cep Telefonu – Fotoğraf Makinesi – Kamera ) 12 öğrencinin ödüllendirileceği ödül töreninde Avrupa Birliği Bakanlığı dereceye giren öğrencileri “Dijital Video Kamera” ile ödüllendiriyor.

Her kategoriden 1. Olan öğrenciler ise, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış 'ın siyasi programına uygun Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleştireceği ziyaretlerinden birine katılma şansı bulacaklar.

İstanbul Liselerarası Kısa Film Yarışması Jüri üyelerinin de katılımıyla gerçekleştirilecek ödül töreninde oyuncu Meltem Cumbul, oyuncu Güven Kıraç, oyuncu Zafer Algöz, oyuncu Berrak Tüzünataç, oyuncu Cansel Elçin, oyuncu Hazal Kaya, yönetmen Abdullah Oğuz ve yönetmen Reis Çelik, Avrupa Birliği Bakanlığı Tek Pazar ve Rekabet Başkanı Lale Çelik, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdür Yardımcısı İrfan Önal, Milli Eğitim Müdürlüğü Orta Öğretim Müdür Yardımcısı Saadettin Pircioğlu, ve Türsak Vakfı Başkanı ve Jüri Başkanı Engin Yiğitgil dereceye giren öğrencilere ödüllerini verecekler.