Hatay'da Yol Kapatma Eylemi

Samandağ ilçesine bağlı Koyunoğlu beldesinde vatandaşlar, Antakya-Samandağ karayolunda sürekli kazaların meydana geldiğini iddia ederek yol kapatma eylemi yaptı.

Koyunoğlu İlköğretim Okulu önünde toplanan veli ve öğrenciler, kazaların meydana geldiği yolda üst geçit yapılmasını ya da trafik ışığı yerleştirilmesini istedi.

Koyunoğlu İlköğretim Okul Aile Birliği Başkanı Kerime Celbakoğlu, grup adına yaptığı açıklamada, okul önünde sürekli kazaların meydana geldiğini ve velilerin çocuklarını okula göndermeye korktuğunu söyledi.

Yetkililerden bir an önce konuya çözüm bulmasını isteyen Celbakoğlu, talepleri yerine gelene kadar eylemlerini tekrarlayacaklarını kaydetti.

Koyunoğlu Belediye Başkanı Celal Güzel de okul önüne bir üst geçit yapılması için ilgili yerlere başvurduklarını ancak hiçbir sonuç alamadıklarını belirtti.

Ellerinde pankartlarla Antakya-Samandağ yolunu yaklaşık 2 saat trafiğe kapatan vatandaşları güvenlik güçleri ikna etmeye çalıştı.

Güvenlik güçlerinin, kaymakamın velilerle görüşme taleplerini kabul ettiğini bildirmesi üzerine vatandaşlar yolu trafiğe açarak dağıldı .
Kaynak: AA