Burhaniye’de Liseli Gençler Plaj Temizledi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Celal Toraman Anadolu Lisesi’nde, Comenius “Dikkat Et! Çevreni Koru” projesi kapsamında Ören Plajı, öğrenciler ve öğretmenler tarafından temizlendi.

Burhaniye’de Liseli Gençler Plaj Temizledi
Okul müdürü Mehmet Arslan ve proje öğretmenlerinden Sezen Ozan Gürkan ile Hatice Şahan’ın öncülüğünde bir araya gelen 25 öğrenci plajda temizlik yaparken toplanan atıklar da geri dönüşüme gönderildi. Celal Toraman Anadolu Lisesi öğrencileri, temiz çevre ve çevreyi koruma konularında farkındalık oluşturmak isterken, plajdan torbalar dolusu çöp topladılar. Ören Plajı’nın 4 yıldır sahip olduğu Mavi Bayrak’ın korunması için düzenlenen çevre etkinliği kapsamında belediye ile işbirliği yapan öğrencilerin çalışmaları takdir topladı. Öğrencilerin topladıkları çöpler geri dönüşüm firması tarafından teslim alınırken, belediye görevlileri tarafından oluşturulan çevre sandı da ilgi gördü.

Belediye görevlileri tarafından düzenlenen stantta atıkların doğada ne kadar zamanda yok olduğu ve çevreye etkileri, geri dönüşüm konularında öğrencilere bilgi verildi.

Atıkların toplama ve ayırma tesislerinde işlenmesi sonucunda elde edilen plastik kırma gibi malzemeler tanıtıldı. Ayrıca atık yağ toplanması ve geri dönüşümü konusunda da bilgilendirme yapıldı. Plaj temizliğine katılan öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden okul müdürü Mehmet Arslan, çevreye duyarlı gençler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek etkinliklerin devam edeceğini açıkladı.

Kaynak: İHA