Almanlara Türk İşi Kazık

Türkiye'de kurulan 'call center'lar ile Almanları dolandıran çete çökertildi. Vurgunun boyutu yaklaşık 1.5 milyon euro...

Almanlara Türk İşi Kazık
İstanbul Mali Şube polisi, kurdukları çağrı merkezleri üzerinden 4 yıldır Almanları dolandıran çeteyi çökertti... Polis geçen hafta operasyon düzenlemiş, 24'ü kadın 100 kişi gözaltına alınmıştı. Detaylar ortaya çıktı. Buna göre çete 2008'den beri, Türkiye'de çağrı merkezleri kurmuş, adresler sık sık değiştirilmiş.

TV'YE HABER OLDU
Yüzde 25 komisyonla çalışan, çağrı merkezi elemanlarının Almanları aradığı, 'Otomobil kazandınız' deyip vergi bahanesiyle 7 bin euro istediği ortaya çıktı. Çete her şeyi düşünmüş. Polise şikayet ihtimaline karşı da ikinci taktik devreye giriyor. Parayı yollayan kurbanı arayan bir şebeke üyesi, 'Western Union'dan arıyorum. Para gönderdiğin kişi dolandırıcı. Alman polisiyle ortak çalışıyoruz. Yakalamamız için para göndermeniz lazım' diyordu. Bu yöntemle aynı kişi 2 ya da 3 kez bile dolandırıldı. İstanbul polisinin operasyonu Alman ORF kanalına da haber oldu. Haberde, Maria Schrettel'in 45 bin araç bahanesiyle nasıl dolandırıldığı anlatıldı.