Tunceli Üniversitesi'nde ''7 Köy, 7 Okul Projesi''

Tunceli Üniversitesi Yapı Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan ''7 Köy, 7 Okul Projesi'' kapsamında 7 köyün ilköğretim okulunda bakım ve onarım çalışması yapılacak.

Tunceli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda Tunceli Üniversitesi Yapı Kulübü ve Tunceli Milli Eğitim Müdürlüğü arasında projenin hayata geçirilmesi için protokol imzalandı.

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, projenin hayırlı olmasını dileyerek, ''İnşallah ileride 20 köy, 20 okul olur. İnşallah imkanlarımız olur, biz de sizin başınızda geliriz. Bize o okula bir iki fırça atarız, biz de baret giyeriz yardımcı oluruz'' dedi.

Tunceli Üniversitesi TUYAP Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Alper Polat, kulüplerinin Tunceli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencileri tarafından 2010 yılında kurulduğunu belirtti.

İmzalanan protokolle belirlenen 7 köydeki 7 okulun peyzaj ve tadilat işlerinin üniversite öğrencileri ve akademik personeli tarafından yapılacağını ifade eden Polat, ''Hep birlikte büyüyüp el birliğiyle şehrimizi geliştirmek istiyoruz. Bu amaçla projemizin ilk ayağı ilk köy okulumuz Mazgirt ilçesi Elmalık İlköğretim Okulu olarak belirlenmiştir'' dedi.

Konuşmaların ardından Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Milli Eğitim İl Müdürü Haydar Yudakul, TUYAP Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Alper Polat ve projeye sponsorluk yapacak Burkaylar Grup İnşaatı temsilen Ahmet Burkay arasında protokol imzalandı .
Kaynak: AA