Robot Tasarımcıları Yarıştı

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin düzenlediği programda robot eğitimi alan gençler, yaptıkları robotları yarıştırdı.

Robot Tasarımcıları Yarıştı
Üniversitelerde teorik bilgilerle işlenen derslere uygulama boyutu kazandıran çalışma gençlerden büyük ilgi gördü.

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin düzenlediği, “Robogenç Robot Eğitimi” projesi kapsamında gençler aldıkları eğitimle robot yaparak yarıştı. Büyükşehir Belediyesi Kılıçarslan Gençlik Merkezi’nde düzenlenen organizasyonda Yüksek Mühendis Mustafa Şirin tarafından gençlere robot teknolojileri semineri, çizgi izleyen robot eğitimi, mesafe algılama ve servo kontrol eğitimi verilirken programların sonunda robot yarışması düzenlendi.

Üniversitelerde teorik bilgilerle işlenen derslere bir uygulama boyutu kazandırması amacıyla düzenlenen programa, Konyalı gençler büyük ilgi gösterdi. Proje kapsamında düzenlenen ve 2 gün süren eğitimler sonunda toplam 39 kişi “Robogenç Robot Eğitimi” katılım sertifikası aldı. Eğitimler maksimum 5 kişiden oluşan 10 grupla yürütülürken eğitimler sonucunda her grup bir adet çizgi izleyen robot yaptı. Eğitimler sonunda yapılan robot yarışmasına ise 10 grubun her biri kendi yaptığı robotla katıldı.

Yarışma sonunda Garip isimli robot birinci, Canavar isimli robot ikinci, Etem isimli robot üçüncü, Sensörsüz isimli robot da dördüncü oldu.

Yarışmada ekibiyle birlikte birinciliği elde eden Selçuk Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Harun Yalman, eğitimin kendisine çok şey kattığını belirterek, verilen eğitim nedeniyle teşekkür etti.

Robot eğitimini veren Yüksek Mühendis Mustafa Şirin, gençlerle hem keyifli vakit geçirdiklerini hem de dünyadaki robot teknolojilerinin nereye geldiğini konuşup uygulama yaptıklarını ifade etti .
Kaynak: İHA