İtalya'dan Kosova'ya Destek

İtalya Savunma Bakanı Giampaolo Di Paola, tüm Balkan ülkelerinin Avrupa Birliği'ne (AB) katılacağı ve entegrasyonunu tamamlayacağı güne kadar ülkesinin Kosova'daki varlığını sürdüreceğini belirtti.

Resmi ziyaret için geldiği Kosova'da temaslarda bulunan İtalya Savunma Bakanı Di Paola, Kosova Güvenlik Güçleri (KGG) Bakanlığını ziyaret etti. KGG Bakanı Agim Çeku tarafından askeri törenle karşılanan İtalya Savunma Bakanı Di Paola, törenin ardından Çeku ile birlikte şeref kıtasını selamladı. Çeku ve Paola'nın görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve iki bakanlık arasındaki işbirliğin geliştirilmesi konusunun ele alındığı bildirildi.

Heyetler arası görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında İtalya Savunma Bakanı Giampaolo Di Paola, ülkesinin Kosova'ya desteğinin süreceğini belirterek, iki ülke arasındaki dostluğun güçleneceğini teyit etti.

"İtalya ile Kosova arasındaki dostluğu teyit etmek için buradayım" şeklinde konuşan Di Paola, Kosova'da olduğu gibi bölgede barış ve istikrarın tesisi için iki ülke olarak çaba sarf etmekte kararlı olduklarını söyledi.

Kosova'nın ilerleme yolunu takip etmesi gerektiği tavsiyesinde bulunan Bakan Di Paola, "İtalya siyasi ve askeri mevcutluğu ile Kosova'yı bu yolda desteklemeyi sürdürecek. İtalya, Balkanlar, AB ile entegre oluncaya kadar buralarda mevcutluğunu devam ettirecek" ifadelerini kullandı.

İtalya'ya verdiği destekten dolayı teşekkürlerini ifade eden KGG Bakanı Agim Çeku da yaptığı açıklamada; KGG'nin, NATO ajandası konusunda İtalya'dan destek aldığını belirtti.

Kaynak: İHA