Hırsızlık Çetesi Çökertildi

Kocaeli, Sakarya ve İzmir’de kendilerine nakliyeci süsü verdikleri öğrenilen yedi kişilik çete, Çayırova Asayiş Büro Amirliği ekiplerince Kocaeli ve Sakarya’da düzenlenen operasyonla yakalandı.

Hırsızlık Çetesi Çökertildi
Çayırova Şekerpınar’da faaliyet gösteren bir lojistik deposundan piyasa değeri 125 bin TL olan bir TIR dolusu deterjan çalındı.

İddialara göre, olay şöyle gerçekleşti: Ali Rıza Ö. (40) ile Uğur Ö. (35) isimli şahıslar, Mehmet A. (38), Suat A. (41), Ruhi Y. (44) Kadir K. (31) ve Fikret B. (58) isimli şahıslarla anlaşarak dayılarına ait TIR dorsesini kiraladı.Mehmet A. (38), Suat A. (41), Ruhi Y. (44) Kadir K. (31) ve Fikret B. (58) isimli zanlılar ise Mersin’den TIR kiralayarak Kocaeli’ne geldi.

İlk iş olarak Çayırova ilçesindeki bir lojistik firmasından piyasa değeri 125 bin TL olan deterjanı yükleyerek Kocaeli’nin İzmit ilçesindeki Kayhan O. (28) ve Hüseyin K. (27) isimli şahıslara ait bir büfeye piyasa değerinin altında sattılar.Aynı şahısların karıştıkları diğer hırsızlıklar ise İzmir ve Sakarya’da meydana geldi. Zanlılar, İzmir’deki bir firmadan piyasa değeri 600 bin TL olan içkiyi ve Sakarya’dan piyasa değeri 50 bin TL olan meyve suları ile sütleri İzmit’te bulunan büfeye sattı.

Çaldıkları malzemelerin toplam piyasa değeri 775 bin TL olduğu öğrenilen malzemeleri, büfenin işletmecileri oldukları belirtilen Kayhan O. (28) ve Hüseyin K. (27)’ya 106 bin TL’ye satarak, TIR çekicisini Kütahya’ya dorseyi ise Kocaeli’nin Uzuntarla bölgesinde terk ettiler.Uzuntarla bölgesine terk edilen dorsenin plakasından yola çıkan polis, dorseyi kiralayan Ali Rıza Ö.’ye ve Uğur Ö.’ye ulaştı. Zanlıların verdikleri ifadeler doğrultusunda diğer zanlıların Sakarya’daki ve Kocaeli’deki adresleriyle çaldıkları malzemeleri sattıkları büfe sahibine ulaşıldı.

Polis, zanlıların evlerine yaptığı eş zamanlı operasyonlarla çetenin ele başı olduğu öğrenilen Kadir K.’yı ve Fikret B.’yi ayrıca malzemeleri aldığı öğrenilen büfenin sahibiyle çalışanını yakaladı.

Çete üyesi olduğu öğrenilen Mehmet K., Suat A. ve Ruhi Y.’nin ise arandığı öğrenildi. Öte yandan büfenin Köseköy’deki deposunda yapılan aramalarda, İzmir’den çalınan 600 bin TL’lik biranın bir bölümü ele geçirildi. İçkiler İzmir’e gönderilirken, Kocaeli Uzuntarla’da bulunan dorse ise Çayırova Emniyet Müdürlüğü’nün parkına çekildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan zanlılardan Kadir K. (31) ile Fikret B. (58) çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı .
Kaynak: İHA