Gülpınar Toprağa Verildi

Eski TBMM Başkan Vekili Eyyüp Cenap Gülpınar binlerce seveni tarafından ebediyete uğurlandı.

Cenaze törenine Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çok sayıda bakan ve milletvekili katıldı.

Güneydoğu’nun en önemli kanaat önderlerinden biri olan Eyyüp Cenap Gülpınar, yörenin köklü ailelerinden birini temsil ediyordu. Anavatan Partisi'nden 4 dönem, AK Parti’den de bir dönem Şanlıurfa Milletvekili olarak Parlamento'da görev alan Gülpınar’ın cenazesi, kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği Ankara’dan memleketi Şanlıurfa’ya getirildi.

Sabah saat 11.00 sıralarında cenazeyi havalanında karşılayan binlerce seveni Gülpınar için gözyaşı döktü. Yaklaşık 5 bin araçlık bir konvoy eşliğinde Siverek ilçesine bağlı Gülpınar köyüne götürülen cenaze ikindi namazını müteakip kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Tekbirler eşliğinde ebediyete uğurlanan Gülpınar, babası Şeyh Halid’in medfun olduğu bahçeye defnedildi. Bölgenin en büyük kanaat önderlerinden biri olan Eyyüp Cenap Gülpınar’ın oğlu, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar babasının her yönüyle örnek bir kişilik olduğunu söyledi.

Gülpınar, “Bir gün hepimiz öleceğiz. Rabbimize kavuşacağız. Babam yiğitliğiyle, mertliğiyle, kişiliğiyle herkes için örnek biriydi.” dedi.

69 yaşında vefat eden Gülpınar, evli ve 4 çocuk babasıydı .