Fotoğrafçıların Ahlat İlgisi

Muş ve Kastamonu'dan gelen fotoğrafçılar, Ahlat'taki tarihi ve doğal güzellikleri fotoğrafladı.

Ahlat Fotoğrafçılar Derneği'nin davetlisi olarak Ahlat'a gelen Muş Fotoğraf Sanatı Derneği başkan ve üyeleri ile Kastamonu Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleri, Ahlat'taki tarihi mekanları ve doğal güzelleri fotoğrafladı.

AHFOD Başkanı Oktay Bayar, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

''Davetlimiz olarak Muş'tan ve Kastamonu'dan gelen fotoğrafçılarla Ahlat'ı gezdik ve fotoğrafladık. Ahlat'ta başta Selçuklu Mezarlığı olmak üzere kümbetleri, tarihi hamamı, camileri gezdik. Fotoğrafçıların burayı düzgün bir şekilde fotoğraflamalarına yardımcı olduk. Bu tür etkinliklerimiz devam ediyor. Amacımız Ahlat'taki tarihi ve doğal güzellikleri, tüm Türkiye'ye hatta dünyaya tanıtmak. Bu amaçla çaba sarf ediyoruz. Umarım çabalarımız sonuç verir.''

Zaman zaman tarihi mekan ziyaretlerinde bulunduklarını belirten MUFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Yalçıner ise, bu çerçevede Ahlat'a geldiklerini belirtti.

Yalçıner, şöyle konuştu:

''Derneğe yeni katılan arkadaşlarımız Ahlat'ı gezip görme imkanı buldu. Onlar da burayı çok sevdi ve buraya hayran kaldı. Bu bağlamda tarihimizi tanıtmak, fotoğraflamak, gizli kalmış tarihi ön plana çıkartarak, buradaki mekanları turizme kazandırmak gibi faaliyetlerimiz var. Bu faaliyetleri projelendiriyoruz. Gezimiz çok güzel oldu. Herkese teşekkür ediyorum.''

KASFOD üyesi Ümit Taşçı ise, katıldığı geziler sonucunda 12 şehri gezdiğini ifade etti.

Taşçı, ''Fotoğraf öyle bir merak ki, insanın bulunduğu yerde durası gelmiyor. Değişik yerler görüp, değişik kareler yakalamak istiyor. Ahlat'a giriş yaparken, 'doğunun Marmaris'ine geldim' hissine kapıldım. Ahlat'ın içinde değişik yapılar var. Keşke Ahlat'taki yapılar, buraya özgü Ahlat taşından olsaymış. Hiç betonarme yapı olmasa, burası daha otantik bir görünüm kazanırdı'' diye konuştu.

Kaynak: AA