Doğa İle İç İçe Resim Kursu

Saadet Mirci Semt Merkezi’nde bahçede klasik müzik eşliğinde gerçekleşen resim kursunda hayaller tuvale yansıyor.

Doğa İle İç İçe Resim Kursu
Konak Belediyesi Saadet Mirci Semt Merkezi’nde bahçede yapılan resim dersleriyle kursiyerler hayal dünyalarının kapılarını açtı. Klasik müzik eşliğinde huzur dolu geçen derslerde Bach, Mozart, Vivaldi, Beethoven dinleyen kadınlar bir yandan da sanat tarihini öğrendi.

Ressam Mehmet Tüver’in eğitmenliğinde çalışan Saadet Mirci Semt Merkezi kursiyerleri resmi bir hobi değil, yaşamlarının bir parçası olarak gördüklerini söyledi.

Genel ölçme değerlendirme testini geçerek kursa katılmaya hak kazananlar desen çalışmasıyla başladıkları yola lavi tekniği, sulu boya ve yağlı boya teknikleriyle devam etti. Kursa katılan kadınların zaman geçirmek için değil sanatsal değeri yakalamak için çalıştıklarını vurgulayan Mehmet Tüver, “Biz resim kursumuzda kartpostal yapmıyoruz. Sanatı anlayarak, resimlere ruh katarak çalışıyoruz. Burada inanılmaz yetenekler var; yıllarca yeteneğinin farkına varmayan kadınlarımız fırça ve boyalarla tuvalde harikalar yarattılar. Onlarla gurur duyuyorum. Kursiyerlerimizin resim sanatıyla tanışmasını sağlayan, böyle bir imkanı maddesel hiçbir şey düşünmeden, çıkar beklemeden veren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

RESİMLERİYLE DUYUYOR
Rembrandt’ın Altın Miğferli Adam tablosu gibi uç noktalarda eserlerden ilham alan, resmi sadece görsel değil kuramsal boyutunda da inceleyen kursiyerler bir yıl boyunca fakültede eğitim alır gibi resmin inceliklerini öğrendi. Kursiyerler arasında dikkat çeken Zuhal Coşkun ise resmi kendisini ifade etmenin bir yolu olarak seçti. Doğuştan duyma engeli olan Zuhal Coşkun, bedensel engelini resimle aştı. Saadet Mirci Semt Merkezi’nde dekoratif çiçek yapımı ve okuma yazma kurslarını bitiren Coşkun, duygularını resimle anlattığını söyledi ve “Resim yaparken çok büyük heyecan duyuyorum. Renklerle, çizimlerle kendimi ifade ediyorum” dedi.

MASRAF DEĞİL SANAT YAPIYORLAR
Resim kursuna katılanların şövale, tuval, palet, fırça, boya ve gerekli tüm araçlarını hediye eden ve malzeme almak için en ufak bir harcama yaptırmayarak masraf değil sanat yapmalarını söyleyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan şöyle konuştu:“Semt merkezlerimizde ve kültür merkezlerimizde özellikle kadınlarımız için yarına dair, umuda dair pencereler açtık. Burada, aile gibi sıkı bağlar kuruyor, dertlerini de sevinçlerini de anlatarak sosyal terapi yapıyorlar. Üretimi kazanca dönüştürüyorlar. Emeklerini sergilerle taçlandırıyor, sevdikleriyle paylaşıyorlar. Kadınlarımız mutlu, umutlu, özgüvenli olduğu sürece toplumlun geleceği de aynı şekilde umutlu ve güvenli demektir. Kadınlarımızın sosyal yaşamda ön sıralarda yer alması, üretimiyle emeğiyle baş tacı olması için her zaman çıtayı biraz daha yükselterek çalışmaya devam edeceğiz.”
Kaynak: İHA