Çinli Ejderhalar Samsun Sokaklarında

19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Çin’den gelen “Ejderha ve Aslan Sokak Gösteri Grubu”nun gösterisi Samsunluları büyüledi.

Çinli Ejderhalar Samsun Sokaklarında
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen, 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Çin’den Samsun’da gelen 26 kişilik Ejderha ve Aslan Sokak Gösteri Grubu 2012 yılında Türkiye'de Çin Kültür Yılı kapsamında 'ejderha' ve 'aslan'ı geleneksel müzik aletleri eşliğinde Cumhuriyet Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde sokak gösterisi yaptı. Samsunlular gösterilere büyük ilgi gösterdi.

Gösteri hakkında bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler Dairesi Şube Müdürü Sait Alkan, “Bu sene Türkiye’de Çin Kültür yılı olarak kutlanıyor. Seneye de Çin’de Türk Kültür Yılı olarak kutlanacak. Bu karşılıklı kültürlerin değişik ülkelerde tanıtımına istinaden anlaşmalar yapılır. Ejderha ve Aslan Sokak Gösteri Grubu Türkiye’nin değişik illerinde gösteri yaptılar. Bunların bir tanesi de 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında Samsun’dur” dedi.

Kaynak: İHA