Başkan Çağırıcı: “Yeryüzündeki Tüm Güzelliklerde Annelerin Eli Var”

Bağcılar Belediyesi “Anneler Günü”ne özel düzenlediği programla ilçede yaşayan yüzlerce anneye unutulmaz bir gün yaşattı.

Tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, “Yeryüzündeki tüm güzelliklerde mutlaka onların eli, emeği var” dedi.

Bağcılar Belediyesi’nin, Halk Sarayı’nda Anneler Günü dolayısıyla düzenlediği programa, ilçede yaşayan yüzlerce anne yoğun ilgi gösterdi. Düzenlenen özel programa AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve eşi Emine Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, AK Parti Bağcılar Kadın Kolları Başkanı Fatma Kıratlı, Eğitimci Yazar Sema Maraşlı katıldı.

Gerçekleştirilen yemekli programın sonrasında fasıl grubunun eşsiz müzik ziyafetiyle kadınlar coşup, oynadı.

Tüm annelerin Anneler Günü”nü kutladığını ifade eden AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, “Cennet anaların ayağı altındadır. Bizim için her gün Anneler Günü. En önemlisi bu Anneler Günü’nü hatırlayacak, bu anneler gününde bizi anacak evlatları yetiştirebilmek. O anneler gününde hanımlarını ve evlatlarını annelerine saygı duyacak erkek evlatlarını yetiştirebilmek. Öyle bir erkek evlat yetiştirebilmeliyiz ki, evlendiği zaman hem anasına saygı duysun, hem hanımına saygı duysun, hem de evladını yetiştirebilecek bir baba olsun” şeklinde konuştu.

Kadınların hak etmedikleri halde zulme uğradığını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, “Bir gün dahi olsa tüm dünyanın, ülkemizin o gündeki hassasiyeti belki ondan sonraki süreçlerde farklı konulara dikkati çekiyor aslında. Bağcılar Belediyesi olarak yıllardır kadınlarımıza pozitif ayrımcılık uygulayan bir belediye olduğu için o konuda rahatız. Daha güzeline layık, daha güzeli olmalı. Cennet onların ayakları altına serilmiş ve yeryüzünde baktığınıza zaman yeryüzünü imar eden ve yeryüzünde Allah’ın yarattığı en kutsal varlık olan insan ilk olarak onlarla şekilleniyor. Yeryüzündeki tüm güzelliklerde mutlaka onların eli, emeği var. Ama zulümde eli ve emeği olmadığı halde, zulmün içerisinde de kadınlarımız var” dedi.

Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul da, Bağcılar’ın güzel anneleriyle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, düzenlenen organizasyondan dolayı Bağcılar Belediyesi’ne teşekkür etti.

AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise, Anneler Günü’nün bir güne sığdırılmayacak kadar özel olduğunu belirterek, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Yapılan konuşmaların ardından Eğitimci-Yazar Sema Maraşlı kadınların birçok ortak sorununa değinerek, kendilerine daha çok vakit ayırmaları gerektiğini ve kendilerini daha çok geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

Programa katılan tüm annelere gül ve kol çantası hediye edildi .
Kaynak: İHA