Başkan Bulut'tan KESOB’a Ziyaret

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şevket Memiler ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Başkan Bulut'tan KESOB’a Ziyaret
KESOB Başkanı Şevket Memiler, Kilis’e bir kongre merkezi ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği hizmet binası yapmak için proje hazırladıklarını belirterek, “Sayın belediye başkanımız bize bu projelerle ilgili olarak teknik destek veriyor. Kilis’e yakışan bir proje yapmak için çalışıyoruz. 600 metrekare üzerine kurulacak olan kongre merkezi ile 300 metre üzerine kurulacak olan tüm odaların içerisinde bulunacağı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği hizmet binası gerçekten kentimiz için büyük bir elzemdir. 6 bin esnafımızı temsil ediyoruz. Eğer bu proje hayata geçerse bölge toplantılarını burada yapmak istiyoruz. Kilis’e açık olacak kongre merkezimizden tüm Kilisliler faydalanacaktır. Kilis’te üzülerek söylemek istiyorum. Büyük toplantıları organize edilecek yerleri bulmak imkansız” dedi.

Suriyeli mültecilerin Kilis’e günübirlik girip çıkmasını istediklerini belirten Memiler, “10 bine yakın mülteci konteynır kentte bulunuyor. Bunlar alışveriş için çarşıya çıkarsa esnafımızın yararına olur. Bu konuda sayın Başkanımızın desteklerini bekliyoruz” dedi.

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, kongre merkeze ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği hizmet binası için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Kilis kabuk değiştiriyor. Şehit içme suyu şebekesini yeniliyoruz. İhalesi yapıldı. Kısa süre içerisinde ihaleyi neticelendireceğiz. Bu proje 500 günde tamamlanacak. Kilis’e 24 saat su vereceğiz. Şuanda istesek de veremiyoruz. Ama şehir şebekesi değişince günün her saatinde sular akacak. İlk etapta ana caddeleri yapacağız. Cumhuriyet Caddesi'ni daraltacağız. Bu caddeyi kullanan sürücüler Cumhuriyet Alanı’nda yapılan çok katlı otoparka araçlarını park edecekler. Kilis için yüzyılın projesidir. Bu yıl içerisinde doğalgaz verilecek kentimize bunlar bir günde olmuyor. Sizde takdir edersiniz ki büyük projelere imza atıyoruz. Kıt kaynaklar ile Kilis halkına verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum” dedi .
Kaynak: İHA