Ahlat’ta Yeni Öğretmenevi

Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Ahlat İşletme Şefliği binasının Ahlat Öğretmenevi olarak temmuz ayına kadar açılması bekleniliyor.

Ahlat’ta Yeni Öğretmenevi
Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Ahlat İşletme Şefliği binasının devir işlemlerinin ardından binada birtakım tadilat çalışmaları başlatıldı. Binada yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, yetkililerden bilgi aldı.

Burada kısa bir açıklama yapan Vali Yılmaz, yeni yapılacak öğretmenevinin güzel bir yer olacağını belirterek, “Burası güzel bir yer olacak. 16 odası olacak, buranın yemekhanesi, mutfağı olacak. Yan tarafta ise çalışma yapılması için yeniden ihalesi yapılacak. Sadece öğretmenlerimize değil Ahlat halkına hayırlı olsun” dedi.

Öte yandan, Bitlis’in Ahlat ilçesi Selçuklu Çarşısı’nda bulunan eski öğretmenevinin ise faaliyetini sürdüreceği belirtilirken, öğretmen evinin 16 odadan ibaret olup, 2’i süit olmak üzere 14 oda daha bulunuyor. Alt katındaki odaların da 2 tanesinin idari oda, birinin televizyon izleme odası ve diğer odaları da otel olarak düzenleniyor. Ayrıca yeni yapılacak bina, restoran, kafeterya ve lokal olarak da düzenleniyor .
Kaynak: İHA