''Türkiye'de Girişimcilik, Fırsatlar ve Engeller'' Paneli

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ile Cumhuriyet Üniversitesi Girişimcilik ve Yönetişim Kulübü tarafından ''Türkiye'de Girişimcilik, Fırsatlar ve Engeller'' konulu panel düzenlendi.

STSO'dan yapılan yazılı açıklamada, STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım moderatörlüğünde gerçekleşen panele, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimciler Üst kurul Üyeleri, HABİTAT İçin Gençlik Derneği Onursal Başkanı Sezai Hazır, Alse Makine Genel Müdürü Sedat Kılıç ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Berrak Kutsoy'un konuşmacı olarak katıldığı kaydedildi.

Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Saygın, girişimcilik kültürünün yerleşmesi ve girişimcilerin daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

STSO Başkanı Yıldırım ise üniversitesi öğrencilerine tavsiyelerde bulundu. Başarının sırrının dürüstlük olduğunu belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

''İstikrarlı bir şekilde dürüst olarak çalıştığımızda başarı kaçınılmazdır. Türkiye'nin ve Sivas'ın, 2023 hedeflerini yakalamasının, ilk 10 ekonomi arasına girmesinin tek yolu girişimci sayısının artırılmasından geçmektedir. Türkiye bölgesinde ve dünyada güçlü ve lider olmak istiyorsa girişimciliğe verilen önemi artırmalı ve girişimcileri her açıdan desteklemelidir. Sivas TSO olarak girişimciler kurulumuz var. Tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Buradaki tüm öğrenci kardeşlerimizden staj için gelen kimseyi geri çevirmedik. Tüm öğrenciler odamıza müracaat edebilirler, stajlarını taahhüt ediyorum. Ama kurumumuzda, ama özel sektörde hepsine staj yaptıracağız.' '
Kaynak: AA