Engellilerin Mutlu Günü

Gemlik Belediyesi’nin Özürlüler Haftası etkinliklerinde rehabilitasyon merkezinde eğitim gören çocuklar aileleriyle birlikte anlamlı bir güne imza attılar.

Engellilerin Mutlu Günü
Gemlik Belediyesi, Gemlik Özel Bilgi Bahçesi Rehabilitasyon Merkezi, Gemlik Özel Türe Kurs ve Rehabilitasyon Merkezi ve Gemlik Emircan Özel Rehabilitasyon Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen Özürlüler Haftası etkinlikleri Gemlik Spor Salonu'nda gerçekleşti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde özürlüklere yönelik çıkarılan kanunlar, yaptırımlar ve hizmetleri de anlatan Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, herkesin özürlü adayı olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkat çekerek, organizasyona katılanlara teşekkür etti. Yılmaz, "Belediyecilik hizmetlerinin sadece alt yapı, yol yapma, park yapma ile sınırlı değil. Doğumdan ölüme kadar vatandaşların her türlü sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak da belediyeciliğin görevleridir. Gemlik Belediyesi olarak bizler bu konuda örnek çalışmaların altına imza atıyoruz" dedi.

Bursa Zihinsel ve Ruhsal Engelliler Eğitim Derneği Mehteran Takımı'nın gösterileriyle renklenen günde, Gemlik Belediyesi de öğrencilere ve konuklara sandviç, meyve suyu, su ve elma şekeri dağıttı.

Geçen yıl, yılın annesi seçilen Mucize Koşer, özürlü annesi olmanın zorlukları ve erdemleri konusunda duygusal bir konuştu.

Kaynak: İHA