Engelliler İçin Yürüdüler

Samsun’da "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" etkinlikleri kapsamında “Anlamak İçin Yaşamak Gerekir” yürüyüşü gerçekleştirildi.

Engelliler İçin Yürüdüler
Samsun Ülkü Ocakları sponsorluğunda, OMÜ Eğitim Fakültesi öğrencileri desteğiyle ve Samsun Sakatlar Derneği üyelerinin katılımıyla fiziki çevrenin, kaldırımların ve toplu taşıma araçlarının engellilerin kullanabileceği duruma getirilmesi için tanınan sürenin 55 gün sonra sona ereceğine dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Atakum Yeşilyurt AVM önünden başlayarak Türk-İş Kavşağı'na kadar yapılan yürüyüşe İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Türkiye Şampiyonu Milli Atlet Mehtap Arat ve Samsun Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Batuhan Örs de katıldı.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Batuhan Örs, tekerlekli sandalye kullanarak engellilere destek verdi. Ardından 40 adet sağlam gence Tekerlekli sandalye, gözleri bağlayarak ellerine görme engellilerin kullandığı beyaz baston, kulaklarını kapatarak ve ağızlarına kurdele bağlayarak engellilerin yaşadığı gibi yaşamalarını sağlayan empati kurmaya çalıştılar.

Engellilere yerel yönetici olarak destek verdiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Engelleri kaldırmak adına buradaki yürüyüşe katıldık. Yaşamak ile karşıdan görmek aynı şey değil. Onlar işin zorluğunu yaşıyor. Biz sadece karşıdan görüyoruz” dedi.

Anlamak için yaşamak gerek olduğunu ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Yakup Beyazer, “Sakatlar için fiziki çevrenin, kaldırımların ve toplu taşıma araçlarının engellilerin kullanabileceği duruma getirilmesi için tanınan sürenin 55 gün sonra sona ereceğine dikkat çekmek amacıyla böyle bir yürüyüş düzenledik” diye konuştu.

Engelli vatandaşlar adına toplum üzerinde farkındalık oluşturmak istediklerini söyleyen Samsun Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Batuhan Örs, “Bugün engelli vatandaşlarımızın görmeyen gözlerine ışık, duymayan kulaklarına ses ve konuşmayan dillerine de söz olmak için buradayız. Etkinliğimize ‘Anlamak İçin Yaşamak’ sloganını verdik. Amacımız engelli vatandaşlarımızın günlük yaşantılarına karşılarına çıktıkları ve bizim basit olarak gördüğümüz problemlerin asıl onlar için ne büyük teşkil ettiğini hem farkına varmak hem de toplum üzerinde bir farkındalık oluşturmayı istedik” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA