Diyanet Sen Yozgat Şubesi, Din Görevlileri İle Dostluk Yemeğinde Buluştu

Diyanet Sen Yozgat Şubesi ilde görev yapan din görevlileri ile dostluk yemeğinde bir araya geldi.

Diyanet Sen Yozgat Şubesi, Din Görevlileri İle Dostluk Yemeğinde Buluştu
Yozgat Özel Ergin Koleji'nde düzenlenen dostluk yemeğine Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Diyanet Sen Yozgat Şube Başkanı Hamza Berker ve ilde görev yapan din görevlileri katıldı.

Yemek öncesi kolejin konferans salonunda düzenlenen toplantıda açılış konuşması yapan Diyanet Sen Yozgat Şubesi Başkanı Hamza Berker, sendika çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Belediye Başkanı Yusuf Başer de babasının köy imamı olduğunu belirterek, sendikalaşmanın birlik beraberlik açısından ve imamların sıkıntı ve sorunlarının giderilmesi yönünden de önemli olduğunu söyledi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Sosyal da kendisinin Meclis Plan Bütçe ve Komisyon Üyesi olduğunu belirterek,"Memur-Sen’le toplu iş görüşmeleri başladı.

İnşallah hayırlı sonuçlar ortaya çıkacaktır. Ülkemizde yıllardır ihmal edilen imamlarımızın sorunları artık çözüme kavuşturulacaktır. Bu konuda gerek bizlere gerekse Başbakan Yardımcımız Sayın Bekir Bozdağ’a bu sorunlarınızı iletebilirsiniz. Çünkü diyanetin bağlı olduğu Başbakan Yardımcımız var. Milli Eğitim’de devrim niteliğinde 4+4+4 yasa tasarısını meclisten geçirdik. Bu eğitim adına büyük bir gelişmedir. Biz üzerimize düşeni yaptık. Ailelerimizin çocukları artık devletimiz tarafından kendi dinlerini en iyi ve en doğru bir şekilde öğrenebileceklerdir." dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer kendisinin imam hatip lisesi mezunu olduğunu belirterek yaptığı konuşmasında hükümetin çalışmalarından ve sendikacılığın öneminden bahsetti. Milletvekili Başer, "Sizler öncelikle din görevlilerisiniz. Sendika öncelikle hedefe ulaşmak için birer araçtır. Amacınız din görevlilerinin var olan imajını daha yükseğe taşımak, din hizmetlerinin artırılmasında aracı olmaktır. Sendikalar arasında daha iyi ilişkilerin geliştirilmesi hem çalışanlara, hem de kuruma fayda getireceği inancındayım. Türkiye 9 yılda iç politikada, dış politikada, demokratikleşmede ve ekonomide son derece başarılı bir performans sergilemiştir. 2023 yılında Türkiye’yi güçlü müreffeh ve demokrasiyi bütün kurumlarıyla işleten bir ülke olarak görmek her insanımızın en büyük idealidir." diye konuştu.

Son konuşmayı yapan Yozgat Valisi Necati Şentürk ise sendikacılığın önemine değindi. Vali Şentürk, "1993 yılında İstanbul Eyüp’te kaymakamlık yaptığım dönemde sendikalaşma çalışmalarına büyük katkılarımız olmuştu. Din görevlilerimizin sorumlulukları büyüktür. Bu bakımdan insanlarımızın dinini, diyanetini en doğru bir şekilde öğrenmelerini sağlayacak kişiler sizlersiniz. Ülkemizde son yıllarda her alanda yaşanan olumlu gelişmeler din görevlilerimiz içinde gerçekleşmektedir. Bunun için işimizi Allah rızası için yapalım. Niyetimiz halis olsun. Bu vesile ile annelerimizin anneler gününü kutluyor, sağlıklı, mutlu huzur dolu bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından davetlilere dostluk yemeği ikram edildi .