Çin’deki Gurbetçilerin Derbi Heyecanı

Galatasaray’ın Fenerbahçe ile Şükrü Saracoğlu Stadı'nda golsüz berabere kaldığı Süper Lig'de 2011-2012 sezonu şampiyonluk maçını, Pekin’deki gurbetçiler de büyük heyecanla izledi.

Pekin saatiyle 24.00’da başlayan maç için bir araya gelen ve aralarında öğrenci ve işadamlarının olduğu gurbetçiler, maçın başlamasıyla birlikte büyük heyecan yaşadı. Heyecandan izleyiciler bol bol çekirdek yeyip, gazlı içeceklerden tüketti. Fenerbahçe taraftarının çok olduğu etkinlikte, Fenerbahçe’nin kaçırdığı gollerle taraftarlar büyük üzüntü yaşadı. Maçın ikinci yarısıyla birlikte heyecan tekrar doruğa çıkarken, son dakikalarda Fenerbahçe’nin çabaları sonuç vermeyince, gülen taraf Galatasaraylı taraftarlar oldu. Hakemin son düdüğüyle birlikte sevinçten havalara uçan azınlıktaki Galatasaraylılar, şampiyon olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Galatasaraylı bir taraftar da maç sonunda projektörle duvara yansıtılan stattaki maç sonu görüntülerini hatıra olsun diye telefonuna kaydetti.

Taraftarlar maç sonu birbirini tebrik ederken, Fenerbahçeli taraftarlar, hak etmedikleri bir sonuç aldıklarını ileri sürdü ve maçın hakeminin iyi olmadığını söyledi.