Bartın'da Peyzaj Mimarlığı Günü Kutlandı

Bartın'da Peyzaj Mimarlığı Günü nedeniyle resim sergisi açıldı.

Bartın'da Peyzaj Mimarlığı Günü Kutlandı
Bartın Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Artar ve Peyzaj Mimarları öğrencileri tarafından 13 Mayıs Peyzaj Mimarlığı Günü dolayısıyla Bartın Hükümet Caddesi eski belediye binası önünde fotoğraf sergisi açıldı. Fotoğraf sergisine; Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Artar ve öğrenciler katıldı.

Bartın Peyzaj Mimarları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Artar, ülkenin peyzaj mimarlarına ihtiyacı olduğunu belirterek, “Bu ülkenin peyzaj mimarlarına ihtiyacı vardır diyen Peyzaj Mimarları Odası, 13 Mayıs 2012 tarihinde 'Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü'nü kutlarken, bu ülkenin umudu olan tüm peyzaj mimarları selamlamaktadır. Ülkemizde Peyzaj Mimarları mesleki örgütlenmelerinin en önemli adımı olan Peyzaj Mimarları Odası kuruluşunu 1994 yılının 13 Mayıs günü gerçekleştirmiştir. Odamız bu yıl 5.'sini kutladığı 'Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü'nde Peyzaj Mimarlarının özellikle ülkesel planlama sürecine dahil edilmediği bir sistemi başarı ile sürdürenlere bir kez daha seslenmektedir. Üreterek büyüyen ve paylaşarak gelişen bir ülkede insanca ve barış içinde yaşamak istiyor, emeğe, insanımıza, yaşama, mesleğimize ve ülkemize sahip çıkıyoruz. Peyzaj Mimarları Odası olarak, TMMOB çatısı altında bu önemli dönemde aldığımız sorumluluğun kapsamını ve taleplerimizi kamuoyuyla paylaşmayı görev biliyoruz.

Bugün, Türkiye'de birçok sorun iç içe geçmiş durumdadır. Önceliklerine bakılmaksızın çözüme kavuşturulması gereken bu sorunlar karşısında ise sesimizi, gücümüzü, tepkimizi örgütlemek de görevimizdir. Odamız, üyemiz ve akademilerimiz bu anlamda örgütlenmektedir. Ülkemizin doğal, kültürel değerlerinin koruyarak kullanıma açılmasında ekolojik veri tabanlı fiziksel planlanması ve tasarımında görev alan Peyzaj Mimarları için üzücü, endişe veren, geleceğimizi şekillendiren siyasal, ekonomik politikalarla kaynaklarımızın yok oluşa doğru sürüklenişine karşı duyulan kaygı verici bir süreç yaşanmaktadır. Özelleştirmelerle başlayan ve özellikle Kamu Yönetimi Temel Kanunu ile başlayan yapı değişikliği, Yerel Yönetim Yasası'nda yapılan değişikliklerle başlayan yetki, devir arasında yaşanan kaos, planlama yerine, piyasa kavramlarının işletme yerine işlettirme modellerinin birbirinin yerini alması ile birlikte tehlikeli yapı değişiklikleri ve beraberinde kapitalizmin derinleşen krizi ile yakıcı bir süreç izlenmektedir” dedi.

Ardından katılımcılara sergide yayınlanan fotoğraflar ile ilgili bilgi verildi.

Kaynak: İHA