Tunca, Çiftçiler Günü’nü Kutladı

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Manisa Süt Üreticileri Birlik Başkanı Ulvi Murat Tunca, “Yediğimiz her ekmekte, içtiğimiz her çorbada, giydiğimiz her kıyafette çiftçimizin hakkı ve alın teri vardır.” dedi.

Tunca, Çiftçiler Günü’nü Kutladı
Tarımsal üretimin hiçbir ülkenin, milletin asla vazgeçemeyeceği bir sektör olduğunu vurgulayan Birlik Başkanı Tunca “Çiftçilik insanlık tarihinde en ulvi mesleklerdendir. Çünkü özünde insan odaklı çalışma, üretme, ekmeğini alın terinin her damlasıyla hak etme kaygısı ve çabası vardır. Şunu hiçbir zaman unutmayalım ki eğer Türk çiftçisi üretmez ise Türkiye aç kalır ' dedi.

Türkiye nüfusunun büyük bir çoğunluğunun tarım sektöründe faaliyet gösterdiğini, tarım sektöründe istihdam edilen Türk çiftçisinin son yıllarda atılan adımlarla büyük aşamalar kaydettiğini belirten Tunca “Ülkemizin tarım sektörünün gelişme ivmesini daha da artırabilmesi için, araştırma ve geliştirme çalışmalarına önem verilmesi, bilim ve teknolojinin sunduğu yeni teknikler kullanılarak daha çok verim ve daha çok üretimin amaçlanması, sulanabilir arazi oranının artırılması ve tarımda çalışanların eğitim düzeyini yükseltecek uygulamalı eğitim projelerinin yaşama geçirilmesi bir zorunluluktur ' dedi.

Kaynak: İHA