Lokman Özden'den Engelliler Haftası Mesajı

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, "Engelli vatandaşlarımıza acımak, onlara bakıp duygulanmak yerine, sahip çıkarak yardımcı olmalıyız" dedi.

Lokman Özden'den Engelliler Haftası Mesajı
Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Engelliler Haftası'nın ülkemizde her yıl kutlandığını kaydeden Başkan Özden, hükümetin bugüne kadar engellilere yönelik önemli proje, hizmet ve yatırımlara imza attığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Engellilerin sorunlarının çözümü konusunda hükümetimiz bugüne kadar hiç olmadığı kadar çok önemli proje, hizmet ve yatırımlara imza attı. Sadece bir hafta değil, kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yılın 365 günü engelli vatandaşlarımızın yaşam şartlarının iyileştirilmesine yönelik proje ve hizmetler yapılıyor. Bu noktada vatandaşlarımıza da önemli bir görevler düşmektedir. Her şeyden önce toplum içerisinde engellilere eksik ve yetersiz insan gözüyle bakılmamalıdır. Unutulmamalıdır ki; her sağlıklı insan, aynı zamanda bir engelli adayıdır. Dolayısıyla toplumun her kesimdeki insanlar, empati duygularını geliştirerek bu konuda duyarlı olmalıdır. Engelli vatandaşlarımıza acımak, onlara bakıp duygulanmak yerine, sahip çıkarak yardımcı olmalıyız. Onların toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, önlerindeki tüm engelleri kaldırmak, Kaliteli Yaşam sürebilmelerini sağlamak; aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğu olmalıdır. Resmi kurumların yaptığı gibi özel sektörlerde engellilerimizin çalışabilecekleri iş kollarında onları iş sahibi yaparak, ekonomiye katkıda bulunmalarını sağlayıp yaşam şartlarını bir nebze de olsa unutturabiliriz. Bu vesileyle tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftasını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım. "
Kaynak: İHA