Konya’da Taraftarlar Arasında Gerginlik

Konya’da takımlarının şampiyonluğunu kutlayan Galatasaray taraftarları ile Konyaspor taraftarları arasında gerginlik yaşandı.

Konya’da Taraftarlar Arasında Gerginlik
Galatasaray’ın Spor Toto Süper Final’de rakibi Fenerbahçe ile golsüz berabere kalarak puan farkıyla şampiyonluğunu ilan ettiği maçın ardından Konya’da şehrin merkezi Zafer Meydanında taraftarlar bir araya geldi. Meşaleler yakarak takımları Galatasaray’ın şampiyonluğunu kutlayan kalabalık grup ile Konyaspor taraftarları arasında gerginlik yaşandı. Üzerlerine meşale atıldığını iddia eden Konyaspor taraftarları koşarak Zafer Meydanına doğru ilerleyince bazı Galatasaray tarafları kaçarken bazıları da yere düşerek ezilme tehlikesi geçirdi. Yüzlerce kişinin bulunduğu meydan biranda dağıldı. Daha sonra kalabalığın üzerine bilinmeyen yerlerden soda şişeleri fırlatıldı. Şişeler kimseye isabet etmezken polis iki gurubu da dağıttı.

Bir kişinin gözaltına alındığı gerginlik sonrası güvenlik önlemleri artırıldı.

Bu arada Zafer Meydanındaki Atatürk Caddesinden geçen bir ambulans polisin trafik akışını sağlamasıyla yoluna devam ederken içinde hamile bir kadının bulunduğu belediye otobüsü ise taraftarlarca sallandı. Sarsıntı sırasında otobüsün içindekilerin yaşadığı korku verdikleri tepkiden anlaşıldı .
Kaynak: İHA