“Girişimci Olmak İçin İcad Çıkarın”

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Genç Girişimciler Kurulu ile Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Girişimcilik ve Yönetim Kulübü tarafından ‘Türkiye’de Girişimcilik: Fırsatlar ve Engeller’ konulu panel düzenlendi.

“Girişimci Olmak İçin İcad Çıkarın”
TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanı ve STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım’ın moderatörlüğünde yapılan panele TOBB Genç Girişimciler Üst Kurul Üyeleri, Habitat İçin Gençlik Derneği Onursal Başkanı Sezai Hazır, Alse Makine Genel Müdürü Sedat Kılıç ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Berrak Kutsoy konuşmacı olarak katıldı.

CÜ öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği panelin açılış konuşmasını yapan Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Saygın, girişimcilik kültürünün yerleşmesi ve girişimcilerin daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Panelin moderatörülüğünü yapan STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ise öğütler verdi. Başarının sırrını ‘dürüstlük' olarak açıklayan Yıldırım, “İşin hilesi dürüstlüktür. İşimi nasıl daha iyi yapabilirim diye çalıştığınızda başarılı olursunuz. Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ile 3 yıl önce çalışmaya başladığını anlatan Berrak Kutsoy ise iş hayatındaki başarı tüyolarını açıkladı.

Sivas’a gelirken Ali Sabancı’dan izin almadığını belirten Kutsoy, “Böyle bir davet geldiğinde patronuma Sivas’a gidiyorum dedim. Kendisi de toplantının daha başarılı geçmesi için bana önerilerde bulundu. Sayın Sabancı bizlerin şirket içerisinde inisiyatif kullanmamıza izin veriyor. Bizler de bu sorumluluk ile işimizi en iyi şekilde yapıyoruz” diye konuştu.

Soru cevap bölümüyle tamamlanan panelde, STSO Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım, davetlilere Sivas el sanatlarından oluşan set hediye etti .
Kaynak: İHA