Çubuk'ta Yöresel Ev Yemekleri Yarışması Düzenlendi - Ankara

Çubuk Belediyesi ile Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği işbirliğiyle ''Çubuk Yemek Günleri'' kapsamında ev yemekleri yarışması düzenlendi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde yapılan yöresel yemek yarışmasına Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, Sağlık Grup Başkanı Dr. Gülay Şahin, Belediye Meclis Üyeleri Ömer Aydın ve vatandaşlar katıldı.

Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, geleneksel olarak gerçekleştirdikleri bu yarışmalarla ilçenin zenginliklerini ön plana çıkarmak istediklerini söyledi.

Bu yarışmaları da yöresel zenginlikleri artırmak amacıyla yapmak istediklerini ifade eden Başkan Özden, ''Burada bulunan değerli jüri üyelerimiz de inşallah aldıkları güzel örnekleri tüm dünyaya götürürler ve dünya literatüründe Çubuk yemekleri de yerini alır'' dedi.

Dereceye giren kadınların, Ankara'da yapılacak yemek yarışmasına da katılacaklarını söyleyen Özden, gittiği her ortamda Çubuklu hanımların marifetlerini anlattığını ifade etti.

Yarışmaya 50 ev hanımı 5 kategoride katıldı.

Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği üyelerinden Hakan Adil, Koray Türk, Mustafa Cebeli, Murat Hayran, Süleyman Cici ve Gazi Üniversitesi öğretim görevlisi Sevim Aydos'tan oluşan jüri üyeleri, yemeklerin sunumu, reçetesi, tadı ve görüntüsüne puan verdi.

Çorbalar, zeytinyağlılar, et yemekleri, hamur işleri ve tatlı kategorilerinde yapılan yarışmada, dereceye giren yarışmacılara Kaymakam Şahin, Başkan Özden ve Başsavcı Çalık tarafından çeyrek altın ve çeşitli mutfak eşyaları verildi .
Kaynak: AA