CHP’de Gaziantep İl Kongresi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Ali Peri, aday olmadığı kongrede yaptığı açılış konuşmasında hükümete yüklendi.

CHP’de Gaziantep İl Kongresi
Kalender Plaza’da yapılan 34. Olağan Genel Kurulda Av. Mehmet Gökdağ, Ahmet Yılmaz ve Mehmet Güleç çarşaf listeyle yarıştı. Başkan Peri, ”Başbakanın diline dolanan, kendisinin de şüphede olduğu ancak bizim şüphemiz olmadığı inancımız dinimizdir. Allah ile kul arasına girilmez deriz hep. İbadet gizli olsun deriz. Biz öyle yetiştik ama Başbakan her fırsatta camiler kışlamış olacak, minareler süngümüz olacak diye şiir okuduğu için övünüyor. Bu şiirden dolayı da hapis yattık diye övünüyor.

Halbuki Başbakan bilmiyor ki kendi daha doğmazdan önce Türkiye Fransızların, İngilizlerin, Yunanların esiri altında kalmasın diye, isimlerimiz bugün Hasan, Hüseyin, Ali, Ayşe, Fatma olsun diye Hans olmasın diye o günün koşullarında camileri kışla yaptılar. Bundan da övünç duyuyoruz. Ama ülkenin bağımsızlığı için camileri kışla yaptılar. Geçmişimiz, Türkiye’nin bağımsızlığı ve özgürlüğü için bunları yaptı. İyi ki yapmışlar hepsi nur içinde yatsın” dedi.

AK Parti iktidarının komşularla sıfır sorun istediğini de hatırlatan Peri, "CHP olarak bunu canı gönülden destekledik. Sıfır sorun politikası güzel bir şeydi. Ama dün çay ve kahve içmeye gittiğimiz yerlerle bugün düşman olmaya başladık. Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçimi bilinmezken dünyanın sorununu çözmeye talibiz” diye konuştu.

Bedava kömür dağıtımını da eleştiren Başkan Peri,”Bedava kömür dağıtıp çevreyi kirleteceğinize bedava doğalgaz verin vatandaşlar rahat etsin” ifadelerini kullandı.

Peri, hükümetin eğitim politikalarını da eleştirerek Gaziantep’teki eğitim sorunlarının biran önce çözülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA