Arkas Trıo’dan Kilisede Muhteşem Konser

Arkas Trio Oda Orkestrası, Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında, İtalyan Katolik Kilisesi’nin mistik ortamında muhteşem bir konser verdi.

Arkas Trıo’dan Kilisede Muhteşem Konser
11. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, birbirinden güzel konserlerle devam ediyor. Konserler için farklı mekanların da kullanıldığı festivalde, Arkas Trio Oda Orkestrası, İtalyan Katolik Kilisesi’nde bir konser verdi. Konseri Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Faik Burakgazi, Katolik Kilisesi Ruhani lideri Pavel Szymala ve Rahip Roberto Ferrari ile sanatseverler izledi.

Konser öncesinde bir konuşma yapan Festival Yürütme Kurulu Başkanı Burakgazi, “Her yıl bir etkinliğimiz için festivalimize kapılarını açan İtalyan Katolik Kilisesi, bu yıl yine bizleri buluşturdu. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Çok kültürlülüğü, çok renkliliği ve farklı inanç gruplarını bünyesinde barındıran Mersin, bu anlamda da bir dünya kenti. Kentin bu özelliğini festivalde de kullanmak istiyoruz. Bir gün bu kentte kültür aleminin öngörüleriyle oluşturulmuş bir ekonominin sahipleri olacağız. Kültür ekonomisinin konuşulduğu bu günlerde bizim gibi pek çok kurum ve kuruluş kent için çaba sarf ediyor. Bizler ve destek veren tüm kurumlar şu anda bu ekonomiye giden yolun taşlarını örüyoruz” dedi.

Katolik Kilisesi Ruhani lideri Szymala ve Rahip Ferrari’nin konuşmasının ardından kemanda Tuncay Yılmaz, piyanoda Emre Elivar ve viyolenselde Gustav Rivinius'dan oluşan Arkas Trio sahne aldı. Grup, Ludwing Van Beethoven ve Felix Mendelssohn’un eserlerinin yanı sıra genç Türk bestecileriden Hasan Uçarsu’nun Cemal Reşit Rey anısına yazdığı “Yok Zamanlar” adlı trio’yu yorumladı. Konsere gelenler, kilisenin mistik ortamında seslendirilen eserleri hayranlıkla dinledi.

Yaklaşık iki saat süren konser sonunda günün anısına sanatçılara plaket ve çiçek verildi .
Kaynak: İHA