Adana'da 'Sarı-Kırmızılı' Coşku

Galatasaray'ın 18. şampiyonluğu, Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da Sarı-Kırmızılı taraftarları sokağa döktü.

Adana'da 'Sarı-Kırmızılı' Coşku
Kutlamalarda herhangi bir taşkınlık yaşanmazken, Galatasaray ve Fenerbahçeli taraftarların birlikte sevinmesi ise; 'renklerin kardeşliği' olarak yorumlandı. Türkiye'nin kalbi İstanbul FB Şükrü Saracoğlu Stadı 'nda attı, coşku ülkenin dört bir yanını kapladı.

Spor Toto Süper Lig'de 'Süper Final'in son ayağında Fenerbahçe ile Galatasaray, Kadıköy Stadı'nda karşı karşıya geldi. Maç başladığı gibi golsüz bitti, Cüneyt Çakır'ın son düdüğü ile birlikte sadece Kadıköy değil, Türkiye'nin en ücra köşesinde dahi sarı-kırmızılı coşku yaşandı. Galatasaray, Türkiye Futbol Ligi'nin 54. şampiyonu olarak tarihe geçerken, geneldeyse 18. şampiyonluğunu ilan etti. Galatasaray'ın bu başarısı, Adana'da da coşkuyla kutlandı. Kentin farklı noktalarda adeta 'karnaval' havasında geçen kutlamalarda herhangi bir taşkınlık ya da olay çıkmaması sevindirdi.

RENKLERİN KARDEŞLİĞİ
Özellikle Gazipaşa, Atatürk Caddesi, Baraj Yolu gibi kentin en işlik caddelerinde kutlamalar yapıp, yolu araç trafiğine kapatan Galatasaraylı taraftarlar, meşaleler yakıp şampiyonluk şarkıları söyledi.

Yoldan geçen araçları da sarsıp, eğlenceli görüntüler ortaya çıkartan sarı-kırmızılılar, ezeli rakipleri Fenerbahçe'ye de attıkları sloganlarla göndermelerde bulundu. Kutlamalara araçlarıyla katılan Galatasaray taraftarları ise, kornalarını çalarak yaşanan coşkuya ortak olmaya çalıştı. Biri Galatasaray, diğeri de Fenerbahçeli olan abla-kardeşin aynı araçta konvoya katılması 'renklerin kardeşliği' olarak da yorumlandı. Fenerbahçe taraftarlarının üzgün olduğu gözlemlenirken, ezeli rakiplerinin sevinci karşısında herhangi bir taşkınlıkta bulunmaması sevindirici bir gelişme olarak öne çıktı.
Kaynak: İHA