Nusaybin'de 'Eğitimde Dönüşüm Adımları' Paneli
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Mardin'in Nusaybin İlçe Temsilciliği 4+4+4 eğitim sistemi hakkında öğretmenlere yönelik bilgilendirme paneli düzenledi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Eğitim-Sen Nusaybin Temsilciliği Kadın Sekreteri Beyhan Onay, 4+4+4 eğitim sisteminin tartışılmadan yasallaştığını ve öğretmenlerin yeni sistem hakkında bilgi sahibi olması için Eğitim-Sen merkezinden uzman talep ettiklerini kaydetti.
Eğitim uzmanı İlker Akcasoy ise 4+4+4 eğitim sistemiyle öğretmenlere yeni angarya işler çıkarıldığını ileri sürdü. Akcasoy, eğitimde yaşanan dönüşüm sürecini, eğitimin ticarileştirilmesi ve dinselleştirilmesi, eğitimde hizmet algısında yaşanan değişim gibi konularda katılımcılara bilgi verdi. Panel öğretmenlerin sorularının yanıtlanması ile sona erdi
