Köylülerin '2B Yasası' Tepkisi

Samsun’un Bafra ilçesinde köylüler, 2B yasasından dolayı mağdur olduklarını ileri sürerek, yetkililerden yardım istedi.

Köylülerin '2B Yasası' Tepkisi
Bafra’ya bağlı Doğanca beldesinde tapulu arazilerinin 2B kapsamına alındığını belirten köylüler, mağdur olduklarını belirtti.

2B kapsamına giren arazilerin dönümünü devletin 6-7 bin liradan satışa çıkarttığını bu fiyattan hiç kimsenin alamayacağını ifade eden köylüler, "Mağduruz" dedi.

Dağanca beldesinde yaşayan Ali Şenkul, “20 dönüm yerim var. Bunun 20'si de bu 2B’nin içersinde. Ben yerimi mazot alıp süremiyorum. Biz buraları parayla satın aldık. Benim yerlerim 2B kapsamına girdi. Mazot parası bulup tarlayı süremiyoruz. Biz bunu nasıl alacağız. 20 dönüm 120 bin lira ediyor. Biz dönümünü bin liradan bekliyorduk" diye konuştu

2B arazilerinin 6 milyondan satışa çıktığını söyleyen İbrahim Erdem, "Hiç kimse burada bu paradan alamaz. Ne olur bilmem, millet mağdur durumda. Bunu Ankara’daki yetkililere duyuruyoruz. Bu fiyata bu arazileri hiç kimse alamaz. Benim tapulu 40 dönüm arazimim içersinde devlet '10 dönümü benim' diyor. Böyle yapılan 2B'ye karşıyız. Devlet bize bir yer göstersin, biz Doğanca’dan hep taşınalım" diye konuştu

Mustafa Aydın ise, “Benim alma imkanım yok. 7 dönüm yerim var, boş duruyor. Bırakıp gideceğiz. 7 dönüm yeri ekip bir hale getiremiyorum. Ektiğimizi ırmağa döküyoruz, nereden para kazanacağız” şeklinde konuşarak yetkilerden yardım istedi .
Kaynak: İHA