Karabük’te Heyelan Tehlikesi

Karabük’te meydana gelen toprak kayması sonucu 2 bina boşaltıldı.

Karabük’te Heyelan Tehlikesi
Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı 100. Yıl Mahallesi’nde yapımı devam eden inşaatın arka kısmında aşırı yağışlar sonucu toprak kayması meydana geldi. İnşaat kısmının arkasında bulunan istinat duvarları yıkılarak meydana gelen toprak kayması sonucu üst kısımda bulunan ve 30 dairenin bulunduğu iki bina heyelan tehlikesine karşı boşaltıldı. Polis ekipleri tarafında bölgede geniş güvenlik önemleri alınırken, boşlatılan her binanın elektrik ve doğalgaz’ı da kesildi.

Bina sakinlerinden Yadigar Çap can güvenliklerinin sağlanmasını isteyerek, “30 tane aile şuan perişan. Ailelerimizi minibüsle başka yere getiriyorlar. Gerekli yerlere 2 aydır dilekçe vermemize rağmen bugün bu sorunla karşılaştık. Bizim ne şekilde mağduriyetimizin giderileceğimizden bilgi sahibi değiliz. İşin uzmanı değiliz ama korku ve endişelerimiz var. Sorumluların ilgilenmesini istiyoruz. Binaların üst kısımlarında bazı dairelerde çatlaklıklar var” dedi.

İl Afet ve Acil Durum Müdür Yardımcısı Dursun Sönmez toprak kayması sonucu 2 binada bulunan 30 daireyi boşalttıklarını söyleyerek, “Herhangi bir can kaybı ya da olası bir faciaya karşı binalar boşaltıldı. Her iki binanın da elektrik ve doğalgazı kesildi” dedi.

Kaynak: İHA