İşkur Otobüsü Sinop'ta

''Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu'' kapsamında 21 ili ziyaret etmek için hazırlanan İŞKUR otobüsü, Sinop'ta vatandaşlarla buluştu.

Doğu Karadeniz ve İç Anadolu Bölgeleri'ndeki 21 ile gitmek üzere yola çıkan otobüsteki iş ve meslek danışmanları, İŞKUR'un hizmetlerini tanıtmak, işsizleri kayıt altına almak amacıyla Sinop Uğur Mumcu Meydanı'na geldi.

İŞKUR otobüsü ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren projenin Ağ geliştirme ve İletişim Uzmanı Jale Lola Anagnan, amaçlarının her gittikleri noktada en az bin işsize ulaşmak ve bilgilendirmek olduğunu söyledi.

İŞKUR'un olanakları ve hizmetlerinden birçok vatandaşın haberdar olmadığını belirten Anagnan, şunları kaydetti:

''Türkiye İş Kurumu'nun yapısı ve geniş yelpazedeki nitelikli hizmetleri hakkında kişileri ve istidamdan etkilenen tüm tarafları bilgilendirmeyi ve bu suretle daha fazla kişinin işgücü piyasasına girmesine ve istihdam oranını artırmaya katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Kurum 2003 yılında Türkiye İş Kurumu adını aldığından beri, yeni yapısı ve istihdama ilişkin çok yönlü hizmetleri ile, klasik iş ve işçi bulma hizmetlerinin yanı sıra, işgücü piyasasını sürekli izleyerek aktif ve pasif işgücü politikalarını etkin biçimde uygulayabilecek bir yapıya kavuşturulmuştur. Bu bağlamda kampanyanın amacı kurumun yeni yüzünü ve gün geçtikçe genişleyen hizmetlerini daha fazla kişiye duyurmaktır.''

İŞKUR otobüsünde bulunan tanıtım görevlileri aracılığıyla bölgelerinde kişilerle yüz yüze görüşmeler yaptıklarını ifade eden Anagnan, şöyle devam etti:

''Otobüsteki görevliler, iş arayanlar ve işverenlere sunulan hizmetlerin ötesinde, kurslar, mesleki eğitim hizmetleri, girişimcilik programları, işbaşı eğitim programları, toplum yararına çalışma programları, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri, işsizlik sigortası, kısa çalışma ödeneği gibi çeşitli hizmetleri tanıtmaktadır.''

Sinop Valisi Ahmet Cengiz'de İŞKUR otobüsüne ziyaret gerçekleştirerek yetkililerden bilgi aldı .
Kaynak: AA