İranlı Çift Müteahhidin 6 Bin TL’sini Çaldı

Adana’da, İran uyruklu çift, Türk parasını tanımadıklarını söyleyerek, kendisine göstermesini istedikleri bir müteahhidin 6 bin TL'sini tırnakçılık yöntemiyle çaldı.

İranlı Çift Müteahhidin 6 Bin TL’sini Çaldı
Olay, merkez Seyhan ilçesi Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan Cemalpaşa Postanesi arkasında meydana geldi. Karı koca oldukları öğrenilen Amir Bashnıjı (33) ile Zeynep Bashnıjı (29), müteahhit Mustafa Bahçeci’nin (61) yanına gelerek Türkiye’ye yeni geldiklerini ve Türk parasını tanımadıklarını kendilerine göstermelerini istedi

Daha sonra Amir Bashnıjı cebinden 10 TL çıkararak bu para ile ne alabileceğini sorması üzerine Bahçeci, sadece yemek yiyebileceğini söyledi.

Bahçeci, çiftin parayı tanıması için cebinden 20 ve 50 TL çıkarttı. Paraları inceleyen çift daha sonra döviz bürosuna gitmek için Bahçeci’den yardım istedi. Bahçeci de, çifte olumlu cevap vererek, içinde 9 ve 12 yaşında iki çocuğun bulunduğu yabancı plakalı araçlarına bindi. Amir Bashnıjı, yanında başka para olup olmadığını sorması üzerine, Bahçeci, çantasında bulunan mektubun içinden çıkarttığı 100 TL halindeki banknotları gösterdi. Amir Bashnıjı paraları eline alarak incelerken eşi Zeynep Bashnıjı da Bahçeci’yi oyaladı

Bahçeci’nin dikkatinin dağıldığı sırada Amir Bashnıjı, tırnakçılık yöntemiyle banknotlardan 6 bin TL alarak, geri kalan paraları mektubun içine koydu. Mektubu alan Bahçeci’nin şüphelenerek parayı saymak istediği sırada İran uyruklu çift Bahçeci’yi çekip araçtan dışarı çıkarttı.

Bahçeci’nin durumu bildirmesi üzerine harekete geçen polis, aracı merkez Seyhan ilçesine bağlı Alparslan Türkeş Bulvarı’nda durdurdu. Amir Bashnıjı, eşinin hasta olduğunu ve hastaneye götürdüğünü belirterek polis ekiplerine kapıyı açmayarak kaçmaya çalıştı. Kısa süren kovalamaca sonunda yakalanan İran uyruklu çift, Adana Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

Zeynep Bashnıjı, buradaki ifadesinde, Bahçeci’nin parayı araçta düşürdüğünü paniğe kapıldıkları için kaçtıklarını söyledi.

Amir Bashnıjı ise parayı İran’dan Türkiye’ye geldiklerinde bozdurduklarını belirtti.

Çift ifadelerinin alınmasının ardından ‘nitelikli hırsızlık’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi .
Kaynak: İHA