Eski Bakan Güler, Öğrencilerle Buluştu

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, AK Parti Ordu Milletvekili Mehmet Hilmi Güler, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde ‘Türkiye’nin Enerji Politikası Açısından Yenilenebilir Enerji ve Doğal Kaynakların Kullanımı’ konulu konferans verdi.

Eski Bakan Güler, Öğrencilerle Buluştu
Eski Bakan Mehmet Hilmi Güler, MAKÜ Otomotiv Bölümü öğrencilerine Türkiye’deki enerji kaynakları hakkında bilgi verdi.Konuşmasına, “Biraz önce İstiklal Marşı’nı söylerken iki türlü duygulandım, birinci tabii ki İstiklal Marşı’nın milli duygusu, ikinci ise kıymetli üniversitemizin ismiyle anılan Milli Şairimiz Mehmet Akif’in en güzel, en anlamlı eseriyle toplantıya başlamış olduk” şeklinde başlayan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler, “Gerek Türkiye’nin enerji ve tabi kaynaklar konusunda gerek Burdur’un enerji ve tabii kaynaklara ilişkin projelerini birlikte konuşacağız” dedi.

BURDUR İDEAL BİR KENT

Burdur’un güneş ve rüzgar enerjisi için ideal bir kent olduğunu belirten Güler, kentin tabi enerjiyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Özellikle Burdur'un yenilenebilir enerji konusunda çok kaynakları olduğunu anlatan Güler, şöyle konuştu: "Güneş enerjisini kullanabilir, onun dışında hatırı sayılır şekilde rüzgar var, onun haritasını çıkarmıştık. Hatta geçende bazı yerlerin çatısını uçuracak kadar şiddetli rüzgarın olduğunu gördük. Bunu sürdürülebilir şekilde kullanabilirsek, müthiş bir avantaj sağlanabilir. Bir taraftan gölüyle, bir taraftan MAKÜ’yle müthiş bir grup var. Öğrencilerimizin de katkılarıyla Burdur’da çok önemli projeler ortaya çıkabilir. Aynı zamanda genç kardeşlerimize meslek olarak bir geçim kaynağı sağlar, hem Burdur’un ve çevresinin kalkınmasına katkısı olabilir.” KADERİMİZİ PETROLE BAĞLAMADIK Türkiye’de sadece tabii kaynakların olmadığını söyleyen Güler, Türkiye’nin kaderinin petrole bağlı olmadığını belirterek, “Türkiye endüstri, tarım ağırlıklı, biz petrole kaderimizi bağlamadık. Belki burada güzel bir planlama var, güneş var, rüzgar var, su var, sadece petrol yok” şeklinde konuştu.

Güler, konferansta Türkiye’nin enerji ve tabii kaynaklar haritası üzerinde bir sunum yaptı.

Konferansa Burdur Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Saatcı, Daire müdürleri ve MAKÜ Burdur Meslek Yüksekokulu Otomotiv Bölümü öğrencileri katıldı.

Kaynak: İHA