Elazığ‘da Süt Dağıtımı Başladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müşterek organize edilen çalışma ile ilköğretim çağındaki çocuklara verilmek üzere gönderilen sütlerin dağıtımı Elazığ'da başladı.

Elazığ‘da Süt Dağıtımı Başladı
Sürsürü Mahallesi'nde bulunan Vali Lutfullah Bilgin İlköğretim Okulu'nda Vali Yardımcısı Oğuzhan Bingöl ve Milli Eğitim Müdürü Reşat Çetin’in katılımıyla gerçekleşen süt dağıtımında bazı öğrencilerin zehirlenme korkusuyla süt almadıkları görüldü.

Milli Eğitim Müdürü Reşat Çetin, bir haftadan beri ilçelerde süt dağıtımının yapıldığını belirterek süte karşı hassasiyet gösteren olmadığını söyledi.

Çetin, ”Beslenme saatinde çocuğun süt ile birlikte yiyebileceği bir yiyeceğin olması gerekir. Şu ana kadar herhangi kötü bir şey olmadı. Türkiye tarım ve hayvancılık ülkesidir. Ama süt alışkanlığının olmadığı bir ülkedir. Bakanlığın bu projesi ile inşallah çocuklarımız süt içme alışkanlığını kazanacak” dedi.

Elazığ Vali Yardımcısı Oğuzhan Bingöl ise bunun geç kalmış bir uygulama olduğunu söyledi.

Bingöl, ”Okullarda yaygınlaşmasının en önemli sebebi çocuklarımızın olmazsa olmaz besin kaynağından mahrum bırakılmaması gerekir. Sütün içilmesinin zevkli hale getirilmesi gerekir” diye konuştu

Süt dağıtım sırasında bazı çocukların zehirlenme korkusuyla süt almadıkları görülürken, bazı anne ve babaların çocuklarına okulda süt içmemesi konusunda uyarılar yaptığı öğrenildi

Kaynak: İHA